• Головна
  • У Запоріжжі посадовці не полишають спроб приєднати 10 лікарню до іншого медзакладу
17:21, 23 лютого

У Запоріжжі посадовці не полишають спроб приєднати 10 лікарню до іншого медзакладу

У Запоріжжі посадовці не полишають спроб приєднати 10 лікарню до іншого медзакладу

На найближчу сесію міської ради депутати виносять питання щодо приєднання КНП «Міська лікарня №10» до лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. В самому медзакладі пропонують залишити гемодіалізний центр.

Про це стало відомо під час прессконференції щодо реорганізації медичних закладів міста, передає 061.

Посадовці зазначають, що 10 лікарня за попередніми розрахунками входить в перелік неспроможних медзакладів і з мотивів економії коштів, хочуть об’єднати її з лікарнею №5, яку пропонують розвивати як кластерну лікарню.

Заступниця директора КНП "10 міська лікарня" Валентина Бондарева наголошує на тому, що лікарня наразі має заборгованість в 8,4 мільйона гривень, з них за витратні матеріали - 8,1 млн грн.

З початку року покращилася ситуація з надходженнями з НСЗУ по декільком пакетам. Наприклад, за пакетом №9 – лікування пацієнтів в амбулаторних умовах, де сума зросла вдвічі з 1 млн 684 глобальної ставки до 3 млн 380 тис. грн. Це дає надію на перегляд суми договору з другого кварталу і до кінця року.

«У 2023 році збільшилася надходження коштів за двома пакетами. За пакетом №23 – паліативно-стаціонарна допомога на 3,1 млн грн. пакет за рахунок скорочення середнього терміну перебування. Також на 484 тисячі гривень зросла сума по пакету №4 - стаціонарна допомога дорослим та дітям без хірургічних операцій за рахунок збільшення кількості пролікованих пацієнтів. У цілому орієнтоване надходженню від НСЗУ можливо зросте з 80 млн до 96 млн грн. Реалізація плану оптимізації орієнтованою призведе до економії витрат на 1,5 млн гривень щомісяця. Але для забезпечення спроможності закладу та його розвитку в 2024 році необхідна буде дотація на рік у сумі від 20 до 30 млн гривень», - прокоментувала Валентина Бондарева.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Анатолій Васюк наголосив на тому, що наразі необхідно зменшити витрати бюджету на надання дотацій таким неспроможним медзакладам і при цьому зберегти гемодіалізний центр.

«За рахунок найбільш прибуткового пакету НСЗУ - надання гемодіалізної допомоги фактично фінансується вся лікарня. Тобто всі відділення, які є фактично існують в лікарні №10 -вони збиткові. За останні два роки ми вже прийшли до тої точки, коли навіть за рахунок цього пакету, немає в повному обсязі фінансування. Фактично постачальники витратних матеріалів для гемодіалізу постачають їх в борг. Зараз мова йде вже не тільки про невиплату в повній мірі заробітної плати, але й у загрозі для існування діалізного центру. Питання стоїть про погашення боргу за рахунок міського бюджету чи зупинення поставок», - прокоментував Анатолій Васюк.

Чи підтримують це об’єднання депутати, стане відомо під час проведення найближчої сесії

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі за останні три роки з бюджету виплатили більше 300 мільйонів гривень дотацій на зарплати лікарям

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#10 лікарня #заробітна плата #гемодіалізний центр #об'єднання #знищення лікарні #пацієнти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...