• Головна
  • «Я за якість і культуру смаку»: в центрі Запоріжжя відкрилась кав’ярня-кондитерська AIRflow, - ФОТО
Новини компаній
17:00, 21 листопада 2023 р.

«Я за якість і культуру смаку»: в центрі Запоріжжя відкрилась кав’ярня-кондитерська AIRflow, - ФОТО

Новини компаній
«Я за якість і культуру смаку»: в центрі Запоріжжя відкрилась кав’ярня-кондитерська AIRflow, - ФОТО

18 листопада в центрі Запоріжжя відкрилась кав’ярня-кондитерська AIRflow. Тут гості можуть випити ароматну каву та насолодитись десертами, які готує в закладі команда кондитерів.

- Чому AIRflow? Я дуже люблю повітряні десерти і мені хотілось, щоб простір був такий же повітряний, легкий, надихаючий. Тому в нас багато живих рослин, вони допомагають створити легкість, природність інтер’єру. Водоспад на барі також як елемент концепції природності в нашому інтер’єрі, - каже засновниця кондитерської Юлія Лекаркіна.

Юлія за освітою психолог, 13 років пропрацювала в школі, де займала посаду заступника директора з навчально-виховної роботи. Але в декретній відпустці після народження другої дитини зрозуміла, що хоче працювати сама на себе і зайнялась кондитерською справою. Більше двох років вона робила десерти на замовлення і мала багато постійних клієнтів.

З початком повномасштабного вторгнення Юлія переїхала з родиною на дачу і призупинила роботу. В цей час задумалась над тим, куди рухатись далі і в неї з’явилась мрія відкрити кондитерську. Минулого року Юлія наважилась масштабуватись за межі власної кухні, отримала грант від держави на підтримку малого бізнесу і запустила точку з продажу власних десертів в одному з торгівельних центрів міста. Але під час повітряних тривог ТЦ закривався - вести бізнес стало нерентабельно.

«Я за якість і культуру смаку»: в центрі Запоріжжя відкрилась кав’ярня-кондитерська AIRflow, - ФОТО, фото-1

- Я зрозуміла, що хочу щось більше, не просто десерти на виніс, а зробити таке місце, де люди можуть прийти їх скуштувати. Мені дуже подобається спілкуватись з людьми і бачити їх реакцію, коли вони куштують. Мені подобається трансформувати уяву людей, підвищувати культуру, нести смачні і естетичні десерти, тому хотілось зробити таке затишне місце, де можна прийти і насолоджуватись естетикою, дизайном, приємною їжею, спілкуватись, витратити час, щоб поміркувати, побудувати якісь плани за чашечкою смачного напою та смачним десертом, - ділиться Юлія.

І Юлії вдалось втілити ці ідеї у власній кондитерській AIRflow. Вона розташована у самісінькому центрі Запоріжжя – в будинку на пр. Соборному, 153 (зупинка «Вул. Сталеварів»), що є пам’яткою містобудування. Зважаючи на статус будівлі, власниця закладу підійшла відповідально не лише до інтер’єру, а й до фасаду будинку.

- Для мене важливо було відновити той аутентичний фасад, який був в 50-х роках коли побудовано будинок. Всю ліпнину відновлено рік тому, це зробила власниця приміщення. Щоб пофарбувати фасад, я зателефонувала у департамент архітектури, запросила архітектора, підбирала кольори фарби і показувала йому. Врешті нам вдалось підібрати саме той колір. Я вважаю, що ми як підприємці повинні не просто підтримувати, а й реально сприяти тому, щоб наша архітектура відновлювалась. Відкриваючи якийсь заклад, ми привертаємо увагу до нашого міста, до нашої історії, нашої культури, - зазначила засновниця кондитерської.

До відкриття кондитерської AIRflow готувались близько півроку. До команди кондитерів Юлія взяла дівчат без досвіду, головний критерій відбору на роботу – бажання навчатись і працювати.

- Я навчила їх всьому. Все, що в нас на вітрині, ми робили з ними спільно. Зараз вони можуть вже все робити самостійно, без мене. Я пишаюсь командою. Як керівник я роблю все для того, щоб мій персонал розвивався, я вкладаю в це гроші. До нас приїздив тренер з Дніпра, він навчав дівчат варити каву, розумітись на зерні, занурювались у теорію, яка буває обробка, щоб вони розуміли процес, смак, - каже Юлія.

В асортименті кондитерської є класичні десерти: медовий торт, «Наполеон», бісквітні торти, меренговий рулет, макарони, чізкейки.

- Серед унікальних десертів для нашого міста – корпусні еклери, які виготовляються трошки в іншій формі ніж класичні еклери. В нас на сьогоднішній день є не солодкі корпусні еклери, можливо, в подальшому будемо пропонувати і солодкі. Вони цікаві тим, що дуже естетичні. Також ми робимо корпусні тістечка, вони, наприклад, є в інших закладах Запоріжжя, але тільки у нас є чорнослив, банани. Корпусні тістечка виготовляються ручним моделюванням, тобто кожне тістечко виліплюється вручну. Це крафтове виробництво, в яке вкладається душа, це не конвеєр, - розповіла Юлія.

Також в меню AIRflow є сніданки, доступні протягом всього дня: крем-супи, тости, омлет, шакшука з яйцем пашот.

Власниця закладу працює лише з перевіреними постачальниками продуктів, готує лише на вершковому маслі, якісних вершках і натуральному шоколаді. Каже, що робить все як для своєї сім’ї і своїх дітей.

- Здешевлюючи десерти, ти здешевлюєш їх смак. А я за якість, я за культуру смаку, за те, щоб люди насолоджувались смаком, - каже кондитерка.

В подальшому в закладі планують доставку десертів та виготовляти їх на замовлення. В залежності від побажань і відгуків гостей в кондитерській готові експериментувати та додавати нове.

Кав’ярня-кондитерська AIRflow знаходиться за адресою: пр. Соборний, 153 (зупинка "Вул. Сталеварів"); працює щодня з 08:00 до 21:00. Стежити за новинами закладу можна на сторінці в Instagram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#AIRflow #кав’ярня #кондитерська #Запоріжжя #десерт #кава #еклер #макарон #чізкейк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...