• Головна
  • В мерії Запоріжжя відреагували на майбутній мітинг та закликали організаторів «дотримуватись чинного законодавства»
13:53, 23 вересня 2023 р.

В мерії Запоріжжя відреагували на майбутній мітинг та закликали організаторів «дотримуватись чинного законодавства»

В мерії Запоріжжя відреагували на майбутній мітинг та закликали організаторів «дотримуватись чинного законодавства»

На сайті Запорізької міської ради з’явилася публікація від імені виконавчого комітету Запорізької міськради щодо позиції місцевої влади на анонсоване проведення мітингу під час дії правового режиму воєнного стану.

Про це повідомляє 061 з посиланням на сайті міської ради.

В досить завуальованій формі посадовці відреагували на масовий захід, який планують влаштувати вже в цю неділю громадські активісти під назвою «В першу чергу ЗСУ», спрямований на те, аби закликати владу перерозподілити бюджетні кошти на нагальні потреби військових

Юристи міськради надали свої «трактування прав громадян на проведення різноманітних масових зібрань та акцій під час дії правового режиму воєнного стану з метою розхитування суспільно-політичної ситуації у місті»

Зокрема, в повідомленні зазначається про норми закону «Про правовий режим воєнного стану».

«З огляду на перелічені норми законодавства виконавчий комітет міської ради рекомендує мешканцям міста та громадським активістам дотримуватись чинного законодавства України, яке діє на цей час (…) Запоріжжя залишається прифронтовим містом та знаходиться під загрозою постійних обстрілів, а місце масового скупчення людей може стати ціллю для чергового ворожого удару. Не наражайте на небезпеку життя людей», - зазначається в повідомлені мерії.

Також посадовці досить обережно згадали в цій публікації про те, що про проведення такого роду масових заходів завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Докладніше про це написав на своїй особистій сторінці в Facebook керівник управління внутрішньої політики, преси та інформації Євген Коваленко

«Станом на кінець робочого дня пʼятниці до управління внутрішньої політики міської ради не заходили заявки на проведення будь яких акцій 24.09.23. Це означає, що у анонсованої акції на 24.09.23 під стінами міської ради немає офіційних організаторів. Відсутність організаторів, означає відсутність відповідальності за можливі наслідки від прильоту чи ще чогось», - зазначив він.

Громадський активіст, який анонсував цей захід Богдан Загорулько в коментарі 061 наголошує на тому, що представники влади маніпулюють щодо цього, бо організатори насправді в п’ятницю, 22 вересня надіслали офіційного листа щодо проведення мирного мітингу, бо в міськраді дуже короткий робочий день, щоб зареєструвати звернення.

При цьому, відомо, що про проведення заходу заздалегідь поінформовані представники правоохоронних органів, що будуть забезпечувати охорону громадського порядку.

Нагадаємо, що подібні акції відбуваються також в інших містах України. У Запоріжжі, зокрема, передумовою стала петиція військовослужбовця Івана Мінченка з проханням перерозподілити частину коштів на закупівлю дронів для військових. В міськраді зареєстрували відповідні проєкти рішення, а пізніше з’явилася депутатська ініціатива щодо спрямування коштів з ремонтів доріг на дрони, проте  посадовці з департаменту фінансів наголосили на тому, що це неможливо зробити. В міськраді тим не менш, зазначають на тому, що вони готові перерозподілити бюджетні кошти на дрони з інших джерел і збільшити допомогу військових в рамках профільної програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#акція #масові заходи #безпека #реєстрація #погодження #масові заходи
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...