• Головна
  • У Запоріжжі обговорили питання додаткового фінансування закупівлі дронів за рахунок депутатського фонду
13:45, 10 серпня 2023 р.

У Запоріжжі обговорили питання додаткового фінансування закупівлі дронів за рахунок депутатського фонду

У Запоріжжі обговорили питання додаткового фінансування закупівлі дронів за рахунок депутатського фонду

Депутати обговорили петицію про створення міської програми із закупівлі дронів на потреби війська та додаткового фінансування закупівлі дронів за рахунок коштів депутатського фонду.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Як зазначив голова бюджетної комісії Олександр Кияниця, громадськість наголосила на додатковому фінансуванні закупівлі дронів після того, як на минулій сесії було прийнято рішення щодо збільшення депутатського фонду. Автор петиції військовослужбовець Іван Мінченко запропонував з фонду кожного з депутатів виділити по 500 тисяч гривень для закупівлю дронів в рамках міської програми.

Посадовці мерії надавали відповіді, що закуповувати дрони можна в рамках вже діючих програм і не дуже доцільно створювати під них окрему програму.

Дискусійним стало питання, щодо додаткового фінансування на квадракоптери за рахунок коштів депутатського фонду.

«Я хочу зауважити, що це стосується не тільки програми депутатського фонду, а й взагалі багатьох програм, які діють наразі. Збільшення програми на 32 мільйони не означає збільшення кошторису, бо програма [ депутатського фонду ]на сьогодні не наповнена грошима в тому обсязі, який був передбачений на минулій сесії. Коштів, про які йде мова в цій петиції, немає на рахунках. Сама програма депутатського фонду передбачає спрямування коштів на інші напрямки, які встановлюють депутати. В той же час міська рада, профільний заступник постійно працює з керівництвом військових частин. Станом на останнє засідання міської ради всі побажання військових частин були опрацьовані та забезпечені фінансуванням. Я думаю, що розглядати питання про додаткове фінансування по 500 тисяч гривень з депутатського фонду на дрони можна буде, коли ці кошти будуть», - прокоментував Олександр Кияниця.

Також він наголосив, що в рамках Програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку вже виділено близько 232 мільйона гривень на різні потреби військових, а за рахунок депутатського фонду вже було закуплено в цьому році 8 одиниць квадракоптерів.

Депутат Генадій Наумов повідомив, що депутати виділяли фінансування на дві програми - на підтримку ДФРГ та Програму обороноздатності. Депутати попросили надати звіти про те, скільки грошей туди було закладено та фактично витрачено та на які саме потреби.

«Якщо був перерозподіл, то мені здається, що він був на підставі рішення виконкому і нам також цікаво куди вони були перерозподілені. У нас є зараз діюча програма давайте по ній також подивимось. Ми можемо зараз набрати листів від різних військових частин на виділення будь-яких коштів на дрони. Давайте ефективно до цього підійдемо – поспілкуємося з командирами від тих військових частин, які вже надали листи. Мені здається, що більше запитів була щодо дронів Mavic, але я знаю, що є потреба в дронах FPV без будь-яких подробиць. Давайте попросимо розпорядників програми детально все проаналізувати – чи є у нас в доступності ці Мавіки, позапитувати у постачальників, проаналізувати Prozorro, хто вже купляв, щоб потім не було такого, що ми зараз виділимо кошти, а потім їх заморозимо», - прокоментував Наумов.

Депутати вирішили одноголосно запросити на наступне засідання для доповіді заступника мера Олександра Власюка щодо вирішення питання по дронам, а також попросили у фінансового департаменту інформацію щодо вже виділених коштів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізький військовослужбовець зареєстрував петицію про створення міської програми закупівлі дронів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дрони #квадракоптери #БПЛА #аеророзвідка #депутатський фонд #пкетиція #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...