• Головна
  • У Запоріжжі активісти знову намагаються через суд повернути сквер Дениса Тарасова у власність громади
09:56, 21 липня 2023 р.

У Запоріжжі активісти знову намагаються через суд повернути сквер Дениса Тарасова у власність громади

У Запоріжжі активісти знову намагаються через суд повернути сквер Дениса Тарасова у власність громади

У Запоріжжі небайдужі містяни звернулися до Запорізького апеляційного суду, щоб оскаржити рішення про відмову в прийнятті позову щодо скасування рішень Запорізької міської ради про передачу скверу Дениса Тарасова (раніше – Яланського) під будівництво ТРЦ.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Новий судовий розгляд по незаконній забудові скверу біля цирку відбувся завдяки тому, що небайдужі містяни вирішили не зупинятись і довести справу до кінця. Представляє інтереси позивачів юридична компанія «Міллер», що належить військовослужбовцю та відомому адвокату Масі Наєму. Саме її адвокати вирішили продовжити справу загиблого правозахисника та активіста Дениса Тарасова на честь якого в березні цього року і був перейменований сквер.

Компанія нардепа Володимира Кальцева "Ленд Дівелопмент" ще у 2009 році уклала договір оренди ділянок площею 3,7 га для розміщення багатофункціонального торговельно-розважального комплексу на перехресті вул. Незалежної України (тоді ще вул. 40-років Радянської України) та вул Вячеслава Зайцева (в минулому – вул. Лермонтова). Торгово-розважальний комплекс тут так і не звели, але вирубали у сквері понад 500 дерев.

У грудні 2021 року запорізькі правозахисники частково виграли суд, бо апеляція визнала недійсним договір оренди землі. Пізніше Запорізька міська рада і "Ленд Дивелопмент" вже в лютому подали синхронні скарги до Верховного суду, посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального права та порушення норм процесуального права.

Наразі це протистояння знову перенеслось в судову площину. Але тепер суд відмовляє у відкритті провадження. Спочатку приводом стало порушенням правил об`єднання позовних вимог, потім у «зв`язку з визнанням зловживанням процесуальними правами», пізніше у суді не побачили під заявою підпис представника позивача і так далі.

«Після чотирьох надуманих повернень позовної заяви стало зрозуміло, що суд, напевно, вирішив не допустити розгляду цієї справи. При цьому, дивує особливий цинізм в обґрунтуванні підстав для відмови у прийнятті справи до розгляду. Зокрема, суд двічі повертав позовну заяву, вказуючи, що позивач нібито “зловживає своїми правами”, коли звертається до суду. Такі дії є нічим іншим як порушенням права позивача на доступ до суду. У зв’язку з цим, позивачем та його юридичним радником, було прийнято рішення оскаржити ухвалу районного суду про чергове повернення позовної заяви. 5 липня Запорізький апеляційний суд відкрив провадження щодо оскарження цієї ухвали», - зазначили в юридичній компанії «Міллер»

До 26 липня 2023 року в учасників є час для надання відзиву на апеляційну скаргу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на одному з брифінгів у міській раді секретар та виконувач обов'язків міського голови Анатолій Куртєв розповів, що рішення суду про повернення скверу Яланського до комунальної власності потягне за собою додаткові витрати на суму 150 мільйонів гривень. Він наголосив, що нібито місту необхідно компенсувати круглу суму фірмі-орендарю земельної ділянки Володимира Кальцева «Ленд Дівелопмент».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram,щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сквер Дениса Тарасова #суд #позов #компанія Кальцева #провадження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...