• Головна
  • У Запорізькій області зафіксовано майже 600 випадків викрадень: понад 230 людей все ще в полоні окупантів
10:35, 30 грудня 2022 р.

У Запорізькій області зафіксовано майже 600 випадків викрадень: понад 230 людей все ще в полоні окупантів

У Запорізькій області зафіксовано майже 600 випадків викрадень: понад 230 людей все ще в полоні окупантів

На Запорізькі громади прийшовся 81 обстріл за добу. Вночі загарбник запускав дрони-камікадзе, але завдяки роботі ПВО вони збиті.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі національного телемарафону, передає 061.

«Ситуація в енергетиці залишається складною. Ми зазнали відчутних ударів кілька тижнів тому. В області весь цей час працювали погодинні графіки відключень, разом зі стабілізаційними відключеннями застосовували і аварійні, зокрема, вчора. Проте ситуація стабільна та контрольована. Основні системи життєзабезпечення працюють, тепло і воді є», - прокоментував глава регіону.

По лінії фронту все ще тривають бої. Є підтвердження враження по ворогу в Бердянську, вчора по Василівці та іншим населеним пунктам. Щодо Енергодару, то продовжується тиск як на працівників ЗАЕС, так і на цивільних людей.

В Енергодарі ніби оголосили «евакуацію» колаборантів у Крим, так само як це було у Херсоні. Хотілося б побачити відведення важкого озброєння із зони ЗАЕС, а також щоб громадян нарешті залишили у спокої. Разом з тим ми розуміємо, що єдиний шлях – звільнення всіх наших територій від окупантів. Сподівань про те, що вони реально відійдуть, у мене, наприклад, немає», - прокоментував Старух.

З самого початку вторгнення загарбник розміщував свій особовий склад у приміщеннях шкіл. Таке розміщення легко пояснити – комфортні умови та прикриття цивільним населенням, а особливо дітьми.

Терор цивільного населення триває: вчителів та лікарів примушують працювати на адміністрацію окупантів, батьків які не ведуть дітей в окупаційні школи залякують. Наразі зафіксовано майже 600 випадків викрадень, понад 230 земляків й досі у руках загарбника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі ворог за останню добу обстріляв 18 населених пунктів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#населення #люди #террор #окупанти #заручники #допомога #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...