• Головна
  • «Зробити все, щоб це не повторилося»: як графічний дизайнер захищав Ірпінь та опинився у Запорізькому батальйоні ТРО
18:11, 25 грудня 2022 р.

«Зробити все, щоб це не повторилося»: як графічний дизайнер захищав Ірпінь та опинився у Запорізькому батальйоні ТРО

«Зробити все, щоб це не повторилося»: як графічний дизайнер захищав Ірпінь та опинився у Запорізькому батальйоні ТРО

У Запорізькому окремому батальйоні територіальної оборони служить велика кількість захисників, що змінили свою професію і з 24 лютого вступили до лав ЗСУ, щоб боронити рідну країну. Одним з них став військовий перекладач, дублер, а останні роки графічний дизайнер в видавництві Києво-Могилянської академії з позивним "Дядя Паша".

Про це повідомляється на сторінці Запорізької окремої бригади територіальної оборони у Facebook, передає 061.

Офіцер сил підтримки розказує, що служив в армії у 80-х роках і проходив службу як військовий перекладач в Африці, брав участь у бойових діях, проте згадує, що то зовсім не та армія і не ті війни, що тривають зараз. Після служби в армії Павло довго і плідно працював перекладачем, їздив до Франції та Бельгії, займався дубляжем фільмів та технічними перекладами.

«Це була моя професія, що мене годувала. Останні десять років я працював у видавництві Києво-Могилянської академії, де виконував усю роботу з комп’ютерами, графікою. У нас було добре, мирне життя, ми плекали планий на майбутнє та прийшов лютий 2022 року…. В перший день я й не повірив, що це відбувається насправді, але вже під вечір зрозумів, що все дуже серйозно. Тому 25 лютого зранку я зібрав торбинку і пішов. Я точно не розумів куди я йду, проте вибору в мене не було, бо мені треба захищати свій дім, свою землю. Таких як я в нашому мікрорайоні було чимало. Ми прийшли до пункту, де видавали зброю і вже через декілька годин я був з автоматом, а цього ж дня відбувся перший бій – група з двох машин диверсантів пробилася до мотозаводу. Ми зустрічали їх вогнем. У перші дні в Києві такі сутички відбувалися по декілька разів в день, потім я був у групі знешкодження диверсантів у своєму районі. Я його дуже добре знаю, місцевість там складна і були прориві диверсантів. Я брав участь у їх затримання, пристрілках, потім були блокпости, а потім Ірпінь та три доби суцільних обстрілів. Ми їх вигнали з тієї землі, але коли ворог відступив від Київської області я зрозумів, що маю вступити до лав ЗСУ і захищати Україну», - розповідає «дядя Паша».

Так він разом зі своїм командиром та побратимами отримав перевод у Запорізьке ТРО. Як офіцер сил підтримки він займається здебільшого будівництвом фортифікаційних споруд, бліндажів.

Захисник сподівається, що вже найближчим часом українські воїни погонять цю російську орду з нашої землі і буде звільнена уся Запорізька область, Крим та Донеччина.

«Все буде наше. Ми своє повернемо і відбудуємо нашу країну. Напевно, я повернусь до Києва і продовжу свою роботу, хоча все змінилося. Але бажання однена весь час, що буде після війни – зробити все, аби це більше не повторилося», - зазначає офіцер.

Нагадаємо, раніше ми детально писали про те, що Мелітопольський окремий батальйон Запорізької окремої бригади територіальної оборони з перших днів війни несе службу на Запорізькому напрямку.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька окрема бригада ТРО #захисники #історія #дядя Паша #графічний дизайнер #зброя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...