• Головна
  • «Іскра» створює радіолокаційну станцію нового покоління за світовими стандартами
Новини компаній
11:00, 1 серпня 2017 р.

«Іскра» створює радіолокаційну станцію нового покоління за світовими стандартами

Новини компаній
«Іскра» створює радіолокаційну станцію нового покоління за світовими стандартами

КП «НВК «Іскра» створює дослідний зразок радіолокаційної станції нового покоління 80К6Т, яка працює на твердотільних модулях. Підприємство ініціювало дослідно-конструкторські роботи за власний рахунок.

80К6Т відповідає всім світовим стандартам. Зокрема, станція обладнана транзисторним передавачем і має можливість транспортування американським військово-транспортним літаком С-130 Hercules. Саме ці вимоги зазначені практично у всіх міжнародних тендерах на закупівлю РЛС, тому при конструюванні РЛС 80К6Т вони були визначальними.

Станція забезпечує автоматичне виявлення і визначення трьох координат, «прив'язку» сигналів державного впізнання та супровід виявлених цілей на малих, середніх і великих висотах. Вона видає інформацію про виявлені цілі на командні пункти і сполучені системи.

«Коли ми розробляли РЛС 80К6Т, врахували всі недоліки попередніх моделей і досвід кращих світових зразків. Новітня станція має високі експлуатаційні та тактико-технічні характеристики. Вона максимально адаптована до використання в польових умовах. Зокрема, її можна оперативно налагодити і відремонтувати безпосередньо в полі», - зазначили розробники НВК «Іскра».

Науково-виробничий комплекс «Іскра» - казенне підприємство, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Його робота спрямована на розробку і виготовлення техніки за трьома основними напрямками: радіолокаційні станції (розробка, виготовлення, забезпечення життєвого циклу, глибока модернізації та ремонт), сучасні контрбатарейні засоби і новий для підприємства напрям - засоби радіоелектронної боротьби.

«Іскра» успішно виконує всі договірні зобов'язання перед Міністерством Оборони України. За період з 2014 по 2017 року КП «НВК «Іскра» виготовило і здало в експлуатацію 32 одиниці військової техніки, яка затребувана не тільки в Україні, а й у країнах ближнього і далекого зарубіжжя. Експорту приділяється велика увага, оскільки він є джерелом високого рівня прибутковості, що дозволяє інвестувати в розвиток виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...