• Головна
  • Голова ЗОВА розказав про схему з націоналізацією майна мешканців на тимчасово окупованих територіях
19:17, 2 травня

Голова ЗОВА розказав про схему з націоналізацією майна мешканців на тимчасово окупованих територіях

Голова ЗОВА розказав про схему з націоналізацією майна мешканців на тимчасово окупованих територіях

Представники окупаційної влади маніпулюють на темі реєстрації майна за російським законодавством. При цьому замовчують, що буде з нерухомим майном, тих законних власників, які виїхали за межі тимчасово окупованих територіях.

Так, телеграм канал окупаційної влади «Запорожский Вестник» минулого тижня поширив інформацію щодо проведення роботи з включення врахованих об'єктів нерухомості до єдиного державного реєстру РФ.

«Важно отметить, что собственники, чье имущество уже зарегистрировано в государственном кадастре как ранее учтенный объект, имеют возможность представить необходимые документы для оформления государственной регистрации своего права собственности», - зазначається в тексті допису.

Голова ЗОВА розказав про схему з націоналізацією майна мешканців на тимчасово окупованих територіях, фото-1

Пізніше в Центрі національного спротиву повідомили про те, що загарбники запроваджують нову схему для так званої «націоналізації» земельних ділянок українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

«Окупанти дали власникам ділянок, дач, паїв лише півтора місяця на підтвердження права власності. Процес перевірки триватиме з 22 квітня до 12 червня цього року», – йдеться у повідомленні ЦНС.

Ці нововведення прокоментував голова Запорізької ОВА Іван Федоров, який підтвердив, що ворог на всіх тимчасово окупованих територіях запровадив свій новий реєстр.

«В цей новий реєстр вони не включили дані зі старого українського реєстру і не застосовують його. А вони його введуть заново. Для того, щоб потрапити в новий реєстр, людина, що має, наприклад, квартиру в Мелітополі та проживає на території тимчасово окупованого міста, то вона може прийти, подати документи та теоретично залишити за собою права власності. Якщо ти родич - мама, батько, дитина, хто завгодно, але документи оформлені не на тебе, а на твого близького родича, то ти вже не можеш подати ці документи. І ворог вважає це майно вже націоналізованим. Саме під націоналізацію підпадає це майно», - зазначив він.

За словами очільника регіону, сьогодні велика кількість мешканців, хто виїхав з тимчасової окупації, розглядають для себе можливість повернення на окуповану територію саме з метою збереження свого майна.

«Ситуація, яка відбувається на території тимчасово окупованої Запорізької області вона унікальна, хоча б тому, що гауляйтер Балицький умисно це прописав, щоб ще сильніше посилити тиск на мешканців тимчасової окупації. Те саме стосується земельних ділянок, приватних домоволодінь, об’єктів комерційного призначення, автівок», - зауважив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#націоналізація #майно #маніпуляція #люди #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...