• Головна
  • Очільник Запорізької ОВА не виключає, що після проведення фейкових виборів на окупованих територіях розпочнеться примусова мобілізація
19:15, 18 березня

Очільник Запорізької ОВА не виключає, що після проведення фейкових виборів на окупованих територіях розпочнеться примусова мобілізація

На тимчасово окупованих територіях загарбники провели так звані вибори президента. Фейковий виборчий процес розтягнувся на місяць. Окупанти в супроводі озброєних військових, обійшли буквально кожну домівку та квартиру. 

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Ми всі усвідомлюємо, що виборів на тимчасово окупованих територіях в тому сенсі, в якому ми звикли, не відбувалося і нічого навіть схожого на те, що ми називаємо виборами, не було. Останній місяць ворог проводив на ТОТ фарс, який вони називали виборами… З одного боку, ми розуміємо, що легітимність цього мінімальна, а з іншого - ми маємо розуміти, що ворог навмисно прийшов до кожної людини, щоб змусити повірити в те, що взагалі вибори є реальними і можливими”, - сказав він. 

17 березня гауляйтери начебто підвели підсумки та заявили про те, що взяли участь у виборах 85% населення окупованої Запорізької області.

“З якого числа цей відсоток? Хто голосував? Не розуміємо ми і наші міжнародні партнери, бо жодного адекватного міжнародного спостерігача не було залучено до цього процесу. 90% тих хто голосував - це ті гастролери та військові, які приїхали на ТОТ. Голосування відбувалось навіть на військових позиціях, на військових базах, наближених до Запорізької лінії фронту. Вчора вони оголосили результати недовиборів. Тут немає несподіванки, бо ще місяць назад я казав, що ворог намалює 94%, ну трохи не домалювали - 92,8%”, - сказав Федоров. 

За його словами, після так званих “виборів” ймовірно буде фейкова мобілізація. Адже останні кілька місяців загарбники проводили підготовку до проведення мобілізації і ставили всіх на військовий облік. 

“Я впевнений, що після своїх недовиборів, вони будуть мобілізовувати наших мешканців… На ТОТ Запорізької області до 24 лютого 2022 року проживало приблизно 550-600 тисяч населення. Ми розуміємо, що виїхало приблизно 40-50%. Тож залишається 350-400 тисяч населення, а отже мобілізаційний потенціал - 50-70 тисяч”, - сказав він і закликав людей за можливості виїжджати з окупації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Окупація #фейкові вибори #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...