• Головна
  • У Запоріжжі планують реорганізувати ще одну лікарню в центрі міста
15:33, 15 березня

У Запоріжжі планують реорганізувати ще одну лікарню в центрі міста

У Запоріжжі планують реорганізувати ще одну лікарню в центрі міста

На найближчій сесії міської ради депутати мають розглянути питання щодо реорганізації міської лікарні №6 та її приєднання до лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісія з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів, передає 061.

Посадовці пояснюють скорочення чисельності лікарень та їх об’єднання необхідністю економії коштів та формуванням спроможної мережі закладів охорони здоров’я у відповідності до медичної реформи.

Лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги або лікарню №5, хочуть зробити кластерною. Такі лікарні мають надавати широкий спектр послуг - з гінекології, дерматології, кардіології, офтальмології, педіатрії, допомогу при алергіях, нейрохірургія, ендокринологія, травматологія та хірургічний профіль.

«Лікарня №6 претендує на статус лікарні загального типу, тому що лікарня немає певних профілів, зокрема, хірургічного. Незважаючи на те, що лікарня є фінансово спроможною, але в мережі спроможних закладів охорони здоров’я логічним є її приєднання до 5 міської лікарні. Нам необхідно виплатити всі компенсації працівникам при приєднанні. Що стосується скорочення штатних одиниць, то воно буде відбуватися саме в напрямку адміністративного персоналу», - зазначила начальниця КУ "Адміністрація з питань охорони здоров'я" Олена Литвиненко.

Посадовці стверджують, що лікарня №6 в період реорганізації продовжить надавати допомогу населенню за тими пакетами НСЗУ, які вони мають. Після планується, що пакети по двом лікарням об’єднаються.

Цікаво, що два роки тому на сесії депутати Запорізької міської ради вирішили ліквідувати міську лікарню №5, шляхом приєднання її до міської лікарні №6. Адміністрація лікарні №5 з цим не погодилась і відстояла своє право на існування в судах. Тепер депутатам необхідно скасувати це попереднє рішення, щоб приєднати вже 6 лікарню до лікарні №5.

Одночасно з цим на сесії також має розглядатися питання про аналогічну оптимізацію лікарні №10 з об’єднанням до лікарні №5.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #оптимізація #приєднання #економія #спроможна мережа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...