• Головна
  • Місто Запоріжжя отримує в цьому році декілька субвенцій з державного бюджету на 700 мільйонів гривень
13:56, 15 березня

Місто Запоріжжя отримує в цьому році декілька субвенцій з державного бюджету на 700 мільйонів гривень

Місто Запоріжжя отримує в цьому році декілька субвенцій з державного бюджету на 700 мільйонів гривень

Бюджет міста Запоріжжя отримав ряд субвенцій та трансфертів, зокрема, додаткову дотацію з державного бюджету на реалізацію повноважень органів місцевого самоврядування – 235,7 мільйона гривень. Ця сума вирахувана, як різниця надходжень плати за землю у минулому році в порівнянні з 2021 роком.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісія з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів, передає 061.

Посадовці з департаменту фінансової та бюджетної політики, зазначають, що в минулому році місто «втратило» 170 мільйонів гривень по цьому напрямку після запровадження закону №3050, що встановлює зміни щодо плати за землю. Зокрема, є втрати земельного податку по оренді за землю від підприємства «ЗАЗ» (близько 15 млн грн), частково скористався пільгами «Мотор Січ»і не платив 8 місяців (втрати 12 млн грн по оренді) та інші.

« У нас є перехідні 200 мільйонів вже втрат в цьому році, від дії цього закону, і в нас не визначене коло тих, хто ще не звернувся. Тобто я можу сказати лише про тих, хто звернувся і здав декларації у податкову», - зазначила заступниця директора департаменту фінансової та бюджетної політики міськради Вікторія Логвиненко.

Також місто отримало субвенцію на поховання загиблих військовослужбовців, учасників бойових дій в 4,3 мільйона гривень.

Також нещодавно прийняли постанову, якою відкоригували обсяги освітньої субвенції. Міністерство освіти тільки зараз отримало формулу розрахунку і виявили технічні помилки, які були пропущені при розподілі між територіями. Для міста Запоріжжя, зокрема, виявили помилку в більшу сторону і «зняли» 727 тисяч гривень.

Також місто тримало субвенцію на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків агресії, на відбудову 4 багатоповерхових будинків - 172,7 мільйона гривень.

В рамках надзвичайної кредитної програми з відновлення надали субвенцію в 164 мільйона гривень на продовження реконструкції школи №53 та Палацу дитячої та юнацької творчості. Також місто мало б отримати субвенцію з державного бюджету на проектування, відновлення, будівництво, об’єктів громадського призначення, соціальної сфери, що мають вплив на життєдіяльність населення. Передбачались кошти попередньо в розмірі 125 мільйонів гривень, але наразі є розпорядження голови про перегляд переліку об'єктів за цією постановою.

«Наразі з того, що ми бачимо, у нас залишиться два укриття у лікувальний закладах – дитяча лікарня №5 та міська лікарня швидкої та екстреної допомоги, два об’єкти КП «Водоканал» - також укриття. Решта об'єктів — це ще деякі укриття у інших лікувальних закладах, поки дають пропозиції виключити.Ця сума буде коригуватися і гіпотетично нам може залишитися 57 зі 125 мільйонів гривень», - зазначила Вікторія Логвиненко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі на земельні торги з продажу права оренди виставляють 22 ділянки вартістю понад 113 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#надходження #бюджет #кошти #гроші #виплати #субвенція #дотація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...