• Головна
  • В Запоріжжі відкрили меморіальну дошку Герою України, що загинув під час оборони Маріуполя
17:29, 12 березня

В Запоріжжі відкрили меморіальну дошку Герою України, що загинув під час оборони Маріуполя

В Запоріжжі відкрили меморіальну дошку Герою України, що загинув під час оборони Маріуполя

Сьогодні, в Запоріжжі відкрили меморіальну дошку на честь заступника командира 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку «Хортиця» НГУ Героя України полковника Дмитра Апухтіна. 

Про це повідомили в 23-й окремій бригаді ОГП «Хортиця» НГУ.

Меморіальна дошка з’явилась на будівлі, що знаходиться на колишній вулиці Олександра Матросова, а з вересня 2023 року носить ім’я загиблого Героя Дмитра Апухтіна.

На церемонії відкриття були присутні побратими Дмитра, його дружина та діти, представники обласної, міської влади, правоохоронці.

Підрозділи батальйонної групи під командуванням заступника командира зі служби полковника Дмитра Апухтіна були відряджені для виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил у грудні 2021 року.

24 лютого підрозділи долучилися до оборони Маріуполя, прикриваючи основні вузли автомобільних шляхів на підступах до міста.

10 березня полковник Дмитро Апухтін та його бійці зупинили рух механізованої колони військ рф. 12 березня Дмитро Апухтін виконував бойове завдання на північній околиці Маріуполя. В цей день на гвардійські позиції сунула чергова російська колона. У ході бойового зіткнення офіцер здійснив маневр силами та засобами підрозділу, викликавши вогонь противника на себе і тим самим давши змогу своїм побратимам продовжити бій. Не зумівши прорвати оборону, ворог розпочав хаотичний мінометний обстріл, в результаті якого командир загинув. Своїм подвигом Апухтін забезпечив успішне виконання бойового завдання та зберіг життя і здоров’я підпорядкованого особового складу.

25 березня 2022 року йому присвоєно звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно).

Раніше 061 писав, як виглядає лінія оборони у Запорізькій області, фоторепортаж за посиланням

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#меморіальна дошка #Дмитро Апухтін #Герой України
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...