• Головна
  • “Зуби дракона”, вогневі споруди та укриття для особового складу: як виглядає лінія оборони у Запорізькій області, - ФОТОРЕПОРТАЖ
08:55, 12 березня

“Зуби дракона”, вогневі споруди та укриття для особового складу: як виглядає лінія оборони у Запорізькій області, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Міцні матеріали та сучасні будівельні рішення - на Запорізькому напрямку триває будівництво фортифікаційних споруд.

Журналісти 061 побували на одній з ліній оборони - далі в нашому репортажі.

Ось так будується споруда для укриття особового складу. Вона складається з бетонних блоків. За словами будівельників, найскладніше - зробити “подушку” та, власне, встановити саму конструкцію. Всі частини зварюються між собою, замість дерев'яних обшивок підрядники використовують геотекстиль, адже він швидше монтується та значно практичний у використанні.

Вогневі споруди обшиті зовні протикумулятивною решіткою, ще одним елементом захисту є габіони, які встановлені поруч.

“Роботи виконуються і цивільними, і військовими підрядниками. Все йде згідно затверджених графіків. Кожна споруда має максимально ефективно виконувати свої завдання”, - говорить військовий на ім'я Данило.

Він буває на будівництві кожного дня. Разом з іншими військовими - надає консультації щодо виконання тих чи інших робіт, адже є певні нюанси, яких не знають цивільні будівельники.

Військові пояснюють, що система оборонних укріплень і споруд передбачає вибухово-мінні загородження, вогневі точки, так звані “зуби дракона” тощо.

Будувати зараз дещо заважають погодні умови, але головною проблемою є те, що підрядники працюють під постійною загрозою ворожих обстрілів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фортифікації #укриття #оборона #будівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...