• Головна
  • Окупанти брешуть про обладнання, що не змінювалось десятиріччями у Мелітопольському хлібокомбінаті
13:38, 3 березня

Окупанти брешуть про обладнання, що не змінювалось десятиріччями у Мелітопольському хлібокомбінаті

Окупанти брешуть про обладнання, що не змінювалось десятиріччями у Мелітопольському хлібокомбінаті

Представники окупаційної влади продовжують маніпулювати темою відновлення та модернізації підприємств, які фактично були відібрані у їх законних власників і передані під контроль російських сил.

Так, 26 лютого телеграм-канал окупаційної влади з посиланням на призначеного Кремлем «губернатора» тимчасово окупованої території Запорізької області зробив допис про діяльність Мелітопольського хлібокомбінату.

«Предприятие «Мелитопольский хлебокомбинат» начинает процесс модернизации – на заводе устанавливают новое оборудование «Предприятие, которое работает с 1960 года, не останавливало свою работу ни на день, но и оборудование, на котором производится продукция, также не видело обновлений десятилетиями. – отметил губернатор Запорожской области Евгений Балицкий. – В дополнительных цехах идет ремонт, плюс есть конкретные планы по расширению площадей за счет давно заброшенных помещений». Открытие цеха даст городу 30 новых рабочих мест и возможность выйти на дополнительные рынки сбыта – Ростовскую область и Крым», - зазначається в тексті публікації.

Окупанти брешуть про обладнання, що не змінювалось десятиріччями у Мелітопольському хлібокомбінаті, фото-1

До повномасштабного вторгнення Мелітопольський хлібокомбінат входив до складу компанії HD-group Бориса Шестопалова. Історія про те, що хлібокомбінат не бачив оновлення протягом десятирічь – фейк.

У 2021 році на Мелітопольському хлібокомбінаті провели повну модернізацію обладнання. Це стосувалося виробничих ліній, капітального ремонту приміщень. Був збудований новий цех. У підприємство вклали близько 30 мільйонів гривень

«В оновленому хлібокомбінаті ми врахували всі стандарти інноваційного виробництва й забезпечили як комфортні умови роботи (з печами, машинами, іншою технікою), так і безпечні. Адже хороше виробництво – висока якість продукції», – пояснив тоді співвласник та СЕО HD-group Борис Шестопалов.

У червні 2022 року в соцмережі з'явилося офіційне повідомлення HD-group про те, що компанія більше не контролює своїх активів у Мелітополі та Бериславі, наголосивши на тому, що будь-яке використання активів, бренду та ТМ в окупованих регіонах є несанкціонованим.

На сьогоднішній день, за інформацією власників, заводи продовжують працювати тепер уже під керівництвом окупантів.

«Це було абсолютно рейдерське захоплення. Вони зайшли у касу, бухгалтерію. Захопили хлібокомбінат. З ними був місцевий бізнесмен Олександр Черненький. Через тиждень він приніс папірець – за підписом Балицького (так званий губернатор Запорізької області). Там було повідомлено, що хлібокомбінат націоналізований», - розказує в коментарі «РІА-Південь»  директор з економічної безпеки Групи Компаній HD-Group Володимир Тимошенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупаційна влада встановила контроль над 400 підприємствами Запорізької області під приводом «збереження робочих місць».

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рейдекрське захоплення #Мелітопольський хлібокомбінат #оновлення #модернізація #Балицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...