• Головна
  • У Запоріжжі з’явиться нова вулиця на честь президента Карпатської України
11:41, 3 березня

У Запоріжжі з’явиться нова вулиця на честь президента Карпатської України

У Запоріжжі з’явиться нова вулиця на честь президента Карпатської України

На сесію Запорізької міськради виноситься питання щодо найменування вулиці Августина Волошина у Шевченківському районі міста.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Як з’ясувалася, нову назву отримує вулиця, що в переліку урбанонімів названа як «вулиця Карборундна» (похідне від неорганічної сполуки кремнію з вуглецем)» , проте мова не йде про перейменування, бо вулиця з цією назвою так і не була внесена до Словників Єдиних та Державних реєстрів у зв’язку з відсутністю рішення про найменування вулиці.

«Зважаючи на те, що фактично такий урбанонім у місті Запоріжжя існує, розглянуто пропозицію найменувати вказану вулицю», - зазначається в проєкті рішення.

У мерії Запоріжжя пропонують назвати цю вулицю на честь політичного, культурного, релігійного діяча, президента Карпатської України Августина Волошина.

Протягом 1938-1939 років він був прем`єр-міністром автономного уряду Карпатської України, 14 березня 1939-го проголосив незалежність Карпатської України, наступного дня на засіданні Сойму обраний президентом.

Він є автором кількох десятків шкільних підручників, граматик, читанок, букварів. Очолював Педагогічне товариство Підкарпатської Руси, завідував кафедрою педагогіки Українського вільного університету.

У травні 1945-го, звинувачений в антирадянський діяльності заарештований радянськими спецслужбами й вивезений до СРСР. Помер у тюремній лікарні Бутирської в’язниці у Москві 19 липня того ж року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі невдовзі може з’явитися вулиця Степана Бандери та В’ячеслава Чорновола

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вулиця #перейменування #Августин Волошин #Карборундна #Шевченківський район
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...