• Головна
  • У Запоріжжі невдовзі може з’явитися вулиця Степана Бандери та В’ячеслава Чорновола
17:32, 26 лютого

У Запоріжжі невдовзі може з’явитися вулиця Степана Бандери та В’ячеслава Чорновола

У Запоріжжі невдовзі може з’явитися вулиця Степана Бандери та В’ячеслава Чорновола

На найближчій сесії Запорізької міської ради розглянуть проєкт рішення щодо перейменування вулиці Іванова на вулицю Степана Бандери в Шевченківському районі міста.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Перейменувати вулицю на честь українського політичного діяча, революціонера та одного із радикальних та чільних ідеологів, практиків і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голову Проводу ОУН-Б Степана Бандери запропонував депутат міськради Андрій Согорін.

Департамент архітектури та містобудування виступив проти такої ініціативи, посилаючись на нібито недотримання процедури, бо перейменування має погоджувати міська комісія з питань топоніміки, а назва вулиці Іванова не потрапила до переліку урбанонімів, що потребують перейменування. Петро Іванов на честь якого досі була названа ця вулиця є героєм Радянського Союзу, він був льотчиком, що брав участь в повітряних боях та загинув 28 листопада 1943 року поблизу Запоріжжя і похований в місті. Посадовці зазначають, що не проти, аби одна з вулиць міста носила ім’я Степана Бандери за виключенням тих, що названі на честь героєв Радянського Союзу, що загинули під час Другої Світової війни при обороні нашого міста і були поховані у Запоріжжі.

Аналогічна ситуація спіткала й проєкт щодо перейменування вулиці Стефанова на вулицю на честь найвидатнішого лідера національно-визвольного руху В’ячеслава Чорновала. В історію України він увійшов, як відомий публіцист, політик, дисидент, політичний в’язень комуністичного режиму.

В департаменті архітектури також наголошують, що Дмитро Стефанов також є героєм Радянського Союзу, що загинув в боях на підступу до селища Зелений Яр в жовтні 1943 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві увіковічнили пам’ять про братів Чібінєєвих з Бердянська, які загинули відбиваючи російську агресію. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перейменування #Согорін #ОУН #національно-визвольний рух #Степан Бандера #В'ячеслав Чорновол
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...