• Головна
  • Корисні поради для безпечної оренди однокімнатної квартири в Києві
Новини компаній
17:00, 28 лютого

Корисні поради для безпечної оренди однокімнатної квартири в Києві

Новини компаній

Київ – сучасне, перспективне для проживання та роботи місто, відповідно, тут постійно здають та орендують житло. Однокімнатні квартири – один із найпопулярніших варіантів житлової нерухомості, тому варто розібратися, як знаходити найкращі пропозиції.

Затишна 1-кімнатна квартира

Затишна 1-кімнатна квартира

Орендувати квартиру через агентство нерухомості VS зняти житло у власника

Більшість людей, які орендували житло, впевнені, що краще зняти 1-кімнатну квартиру в Києві через рієлторське агентство. У столиці працює достатня кількість компаній, що мають багаторічний досвід роботи та власну базу з різними об’єктами нерухомості. Досвідчені рієлтори з агентства нерухомості в Києві вміють визначати потреби клієнта по розташуванню та характеристикам житла. Вони швидко підбирають лише відповідні варіанти, тому Вам не доведеться їздити на перегляди невідповідних квартир. Мінус: оплата послуг посередника.

Якщо сприяють обставини та часові рамки, можна самостійно пошукати житло від власника. Але на сайтах нерухомості більшість оголошень однаково буде від агентств, тому доведеться витратити час і виявити спритність, щоб «виловити» гідний варіант. Крім того, потрібно бути пильним, аби не потрапити на гачок шахраїв, що часто пропонують квартири, що не існують, або копіюють оголошення господарів житла без їхнього відома. Плюс: не доведеться витрачатися на послуги рієлтора.

Три головні правила при оренді житла

Щоб оренда однокімнатної квартири в Києві була успішною, необхідно уважно підійти до оцінювання її технічного стану та комфортності проживання загалом. Крім очевидних чинників, як то справна електрика та сантехніка, важливо звернути увагу на атмосферу в домі. Так, досвідчені рієлтори рекомендують призначати огляд на вечірній час, коли можна краще зрозуміти, наскільки галасливі потенційні сусіди. З юридичного боку треба перевірити право власності на квартиру та наявність заборгованостей по комуналці, а також наполягати на укладенні договору.

Визначити пріоритети

Оренда 1к квартири в Києві починається з вибору району. Популярними залишаються Печерський, Голосіївський, Шевченківський, Солом’янський, Подільський, Оболонський і Дарницький. Жити в Дніпровському, Святошинському та Деснянському не настільки зручно та престижно, зате помітно дешевше.

Основні критерії під час вибору району:

  • продуманість транспортної розв’язки;
  • віддаленість до місця роботи та зручність проїзду;
  • близькість основних об’єктів соціальної інфраструктури;
  • наявність паркування або станції метро та зупинок громадського транспорту.

Квартири в старому фонді зазвичай йдуть у парі із розвиненою інфраструктурою. Зате новобудови дають бонуси у вигляді зручнішого планування, технічних переваг (лічильників тепла у квартирі, нової електропроводки та каналізації) та кращого контингенту сусідів. Загалом варто відразу визначитися з обов’язковими та другорядними критеріями, щоб заощадити час і сили на пошуку потрібної квартири.

Бути уважним при перегляді

Основні моменти під час перегляду – справність комунікацій, теплоізоляційні характеристики кімнат, якість віконних та дверних блоків, стан сантехніки та побутових приладів. Але варто звертати увагу й на деталі: забиті решітки кондиціонера (Вам самому доведеться його почистити), плями від грибка, який намагалися відмити чи зафарбувати, рипіння підлоги тощо. Також заздалегідь складіть список питань до власника.

Перевірити документи

Якщо дійсно хорошу квартиру пропонують орендувати недорого, остерігайтеся «підводних каменів»: житло в іпотеці, належить кільком власникам і здається без їхньої згоди, немає правовстановлюючих документів. У будь-якому разі перевірте право власності: свідоцтво або право на спадщину, договір купівлі-продажу або дарування, витяг із єдиного реєстру нерухомого майна. Ім’я власника має збігатися з посвідченням особи орендодавця.

Як захистити себе договором

Договір закріплює конкретні умови оренди: строк, стан житла, розмір орендної плати та страхового депозиту з порядком повернення останнього, перелік наявної побутової техніки, порядок припинення договору, сторону, що сплачує комунальні платежі. Це важливі питання, якщо оренда довгострокова. Урегулювавши їх перед укладенням угоди, можна запобігти несподіванкам під час проживання. Якщо Ви хочете максимально продумати всі нюанси та захистити себе з різних боків, краще скористатися професійними юридичними послугами.

Переваги оренди однокімнатної квартири в Києві за допомогою агенції

Щоб зняти 1-кімнатну квартиру в Києві недорого та швидко, звертайтеся в AXIS. Наше агентство нерухомості не лише задовольнить Ваш запит, але й візьме на себе юридичні аспекти: перевірку правовстановлюючих документів на житло та підготовку договору, що якнайкраще захистить Ваші права як орендаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...