• Головна
  • Ремонти, харчування та протипожежний захист: у Запоріжжі збільшать фінансування освіти на 182 мільйони гривень
10:34, 20 лютого

Ремонти, харчування та протипожежний захист: у Запоріжжі збільшать фінансування освіти на 182 мільйони гривень

Ремонти, харчування та протипожежний захист: у Запоріжжі збільшать фінансування освіти на 182 мільйони гривень

У Запорізькій міськраді на найближчій сесії  пропонують внести зміни по програмі «Освіта» на 2024 рік та збільшити видатки на 182 мільйони гривень. Ці гроші підуть на капремонти шкіл та дитячих садочків, протипожежний захист та харчування дітей.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Міський департамент освіти і науки пропонує закласти в 2024 році кошти на харчування дітей в тих закладах, що перейшли або планують перейти на змішану форму навчання в разі відповідності всім вимогам безпечного освітнього середовища у місті. На це планують виділити 87 мільйонів гривень.Мова йде про харчування учнів пільгових категорій шкіл, а також вихованців деяких дитсадків.

На облаштування шкіл системою протипожежного захисту виділяють 24 мільйони гривень, де 17,4 мільйони – на самі роботи і 6,7 мільйонів гривень – на розробку проєктно-кошторисної документації.

В рамках Надзвичайної кредитної програми по відновленню України за рахунок співфінансування з місцевого бюджету виділять 11 мільйонів гривень на продовження реконструкції будівлі Міського Палацу дитячої та юнацької творчості, 5 мільйонів гривень спрямують на капремонт школи №53 та на заміну конструкції даху малої гуманітарної академії виділять ще 155 тисяч гривень.

На капітальні ремонти дитячих садочків виділять 26,7 мільйонів гривень і ще 25 мільйонів гривень направлять на поточні ремонти та благоустрій навчальних закладів міста.

Ще майже 2 мільйони гривень посадовці хочуть витратити на створення освітнього простору у закладі позашкільної освіти «Запорізький центр козацького військово-патріотичного виховання «Школа джур».

Остаточне рішення зможуть прийняти депутати під час найближчої сесії міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що посадовці розробили програму соціально-економічного розвитку Запорізької міської територіальної громади на 2024 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#освіта #харчування #школи #капітальний ремонт #реконструкція #захист
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...