• Головна
  • Відновлення, економіка та освіта: у Запоріжжі визначили пріоритетні напрямки розвитку на цей рік
14:26, 16 лютого

Відновлення, економіка та освіта: у Запоріжжі визначили пріоритетні напрямки розвитку на цей рік

Відновлення, економіка та освіта: у Запоріжжі визначили пріоритетні напрямки розвитку на цей рік

Посадовці розробили програму соціально-економічного розвитку Запорізької міської територіальної громади на 2024 рік.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

На 2024 рік визначено наступні пріоритетні напрямки розвитку: затвердження і реалізація Плану відновлення та розвитку до 2027 року; створення умов для повернення людей; відновлення пошкоджених житлових будинків, об’єктів критичної та соціальної інфраструктури; забезпечення оборони та безпеки; впровадження енергоефективних та ресурсоощадних заходів; збереження екологічного балансу та захист довкілля.

В заходах програми на першому місці в економічному блоці визначено «максимальна мобілізація ресурсів з метою забезпечення стабільної роботи економіки в умовах воєнного періоду; підвищення енергоефективності підприємств та поліпшення матеріально-технічної бази підприємств.

Також в міськраді хочуть створити та облаштувати так звані «кімнати захисника» для психологічного розвантаження військових та членів їх сімей, а такожрозбудувати безпечний освітній простір у закладах освіти міста.

Для підвищення рівня обізнаності населення про можливості на ринку праці створять програмний комплекс пошуку вакансій «Автоматизована інформаційна система «Робота в Запоріжжі».

У ЖКГ хочуть зосередити зусилля на новому будівництві житлової інфраструктури, а також відновлення зруйнованого житла та об’єктів критичної інфраструктури. Також місцева влада зазначила про необхідність розроблення схеми розміщення тимчасових споруд для забезпечення житлом ВПО, які знаходяться в Запоріжжі.

Для «Запоріжелектротрансу» у співпраці з ЄІБ хочуть придбати багатомісні електробуси та тролейбуси з автономним ходом.

У сфері культури планують продовжити реформу мережі комунальних палаців культури; впровадження різноманітних арт-проєктів; проведення загальноміських заходів до державних та пам’ятних дат.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі проведуть термомодернізацію восьми шкіл і дитсадків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#розбудова #плани розвитку #освіта #культура #економіка #ЖКГ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...