• Головна
  • У Запоріжжі хочуть розглянути можливість обмежити депутатів-прогульників доступу до депутатського фонду
15:48, 1 лютого

У Запоріжжі хочуть розглянути можливість обмежити депутатів-прогульників доступу до депутатського фонду

У Запоріжжі хочуть розглянути можливість обмежити депутатів-прогульників доступу до депутатського фонду

У Запорізькій міській раді пропонують внести зміни, щоб позбавити депутатів-прогульників доступу до депутатських фондів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісія з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів

У міській раді склалася проблемна ситуація через депутатів, які вже роками не з’являються ні на сесіях, ні на депутатських комісіях, проте вони все ще мають право і користуються повноваженнями в частині використання депутатського фонду (гроші з бюджету міста, які обранці мають право розподіляти виключно на потреби мешканців Запоріжжя та розв'язання важливих проблем міста)

Голова комісії Олександр Кияниця зазначив, що така ситуація не є прийнятною, проте юридичних підстав виключити таких депутатів з загального складу ради та розподілу депутатського фонду немає.

«Моя особиста думка – досить дієвий механізм застосувати можливість особистого подання депутатом щодо розподілу депутатського фонду до департаменту соціального захисту та департаменту бюджетної та фінансової політики з фіксацією у відповідному журналі. Тут не має юридичної казуїстики, це можна запровадити через зміни до Положення використання депутатського фонду», - зазначив Олександр Кияниця.

Депутати зазначили, що це досить складне питання, бо у кожного з обранців є різне навантаження, а хтось з депутатів знаходиться у складі Сил оборони та безпеки і саме через це не можуть в повній мірі виконувати депутатські повноваження.Проте одночасно з цим є щонайменше 2 позафракційних депутатів, що балотувалися з нині забороненої партії Шарія які в останні майже два роки взагалі не з’являлися в міськраді, а також є депутати, що в минулому році пропустили до 80% сесій з невідомих причин.

Розгляд та обговорення цього питання для подальшого оформлення проєкту рішення для розгляду на сесії вирішили перенести на заступне засідання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мерії Запоріжжя розглянуть петицію щодо підтримки фронтових військових частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#депутатський фонд #бюджетні кошти #соціальна політика #кошти #прогульники #обмеження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...