• Головна
  • У мерії Запоріжжя розглянуть петицію щодо підтримки фронтових військових частин
13:19, 24 січня

У мерії Запоріжжя розглянуть петицію щодо підтримки фронтових військових частин

У мерії Запоріжжя розглянуть петицію щодо підтримки фронтових військових частин

Запорізька міська рада на найближчій сесії розгляне петицію щодо створення окремої програми підтримки фронтових військових частин.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Петицію ще в листопаді минулого року створила громадська активістка Наталія Заболотна, яка запропонувала раді прийняти міську цільову програму матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ, прикордонної служби та НГУ на 2024-2026 роки.

«Перед Запоріжжям, що знаходиться за 35 кілометрів від лінії фронту, першочерговим пріоритетом на сьогодні, паралельно з облаштуванням оборонних споруд, є підтримка військових частин Сил Оборони України, що знаходяться на передовій. І відчувають велику потребу у безпілотниках та інших товарах подвійного призначення, придбання яких коштом місцевих бюджетів не забороняє Бюджетний Кодекс України. Вимагаємо прийняття Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ, прикордонної служби та НГУ на 2024-2026 роки. Заклавши на неї фінансування на 2024 рік у розмірі щонайменше 3% від структури видатків бюджету міста», - зазначається в тексті петиції.

В грудні міська рада заклала на фінансування програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжя на 2024 рік 150 мільйонів гривень (сюди крім військових входить ще підтримка силових структур, зокрема поліції, СБУ і так далі), а ось на закупівлю дронів для військових частин виділили окремо 50 мільйонів гривень в рамках нової програми «Повітряна армія»

Якщо ж депутати підтримують цю петицію, то їм необхідно буде створити окрему програму для підтримки лише військових та закласти на неї фінансування в 254 мільйона гривень (це і буде ті самі 3% від видатків бюджету).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізька міська рада заплатить 5,6 мільйонів гривень за охорону адмінбудівлі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кошти #підтримка військових #дрони #програма #допомога #обороноздатність #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...