• Головна
  • Земля, культура та ремонти: які порушення протягом року встановили запорізькі аудитори
11:14, 26 січня

Земля, культура та ремонти: які порушення протягом року встановили запорізькі аудитори

Земля, культура та ремонти: які порушення протягом року встановили запорізькі аудитори

За минулий рік запорізькі аудитори провели 572 перевірки, з них 23 ревізії, 16 фінперевірок тендерів, 7 аудитів і левова частка - моніторингів закупівель.

Про це повідомив під час брифінгу начальник управління Східного Офісу Держаудитслужби у Запорізькій області Геннадій Ващенко, передає 061.

Втрати фінансових і матеріальних ресурсів зафіксували на 31 підприємстві на загальну суму в понад 231 мільйон гривень.

«Звичайно ж, ми працюємо над тим, аби державі було повернуто незаконно витрачені кошти. За результатами вжитих заходів протягом 2023 року забезпечено додаткове надходження коштів до бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій, відшкодування незаконних нецільових витрат та недостач на загальну суму 44,1 млн грн», - зазначив Ващенко.

До правоохоронних органів передано матеріали 32 ревізій та аудитів, за результатами яких розпочато 13 досудових розслідувань. Вручено 11 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.

Направлено 55 інформаційних повідомлень про результати ревізій та перевірок керівникам об'єктів контролю, вищим органам управління. Зокрема, керівникам місцевих органів влади та місцевого самоврядування, які в свою чергу прийняли 20 управлінських рішень. До порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 5 заходів впливу у вигляді зупинення операції з бюджетними коштами, зменшення асигнувань та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавств

Зокрема, під час ревізії в управлінні земельних відносин зафіксували порушення, що призвели до недоотримання бюджетом міста Запоріжжя 209 млн гривень. Лише недоотримання орендної плати склало більше 51 мільйона гривень за рахунок того, що посадовці не привели договори земельних ділянок до вимог законодавства у зв'язку із змінами величини нормативно-грошової оцінки землі. Нехтування встановленими законодавством вимогами щодо мінімальних граничних розмірів плати за землекористування, менше яких сплачувати орендар чи фактичний землекористувач не мають права, призвело до втрати бюджетом 7,6 млн грн.

По департаменту культури і туризму Запорізької міської ради зафіксували порушення фінансової дисципліни на суму більше 48 мільйона гривень, де левова частка - списання матеріальних ресурсів без документального підтвердження їх передачі отримувачем. Матеріальні цінності на суму 12,7 млн грн. було списано на підставі нібито передачі територіальній обороні та ще на суму 23,1 млн грн на підставі передачі евакуйованим особам. Аудитори зазначають, що отримувачі були вказані, але без будь-якого підтвердження, що вони дійсно отримали ці товари.Нестача матеріальних ресурсів склала 4,8 мільйона гривень. Також ревізори побачили, що без документального підтвердження посадовці проводили оплату транспортних послуг та перевезень. Додаткові витрати на виконання некваліфікованих робіт склали близько 16 мільйонів гривень.

В комунальному підприємстві "Запоріжремсервіс" зафіксували порушення в 10,5 мільйона гривень в частині змови учасників на тендері. А департамент освіти і науки міськради понаднармово списав продукти харчування на суму 4,2 млн. Також ревізори зафіксували завищення обсягів та вартості виконання окремих ремонтних робіт та послуг нагляду на загальну суму 3,2 млн та зайві витрати освітньої субвенції в 600 тисяч гривень на приватні середні заклади освіти. Департамент благоустрою завищив суми виконання робіт на 2,3 мільйона гривень при зачищанні каналізаційних колекторів.

В КП "УКС" побачили, що посадовці прийняли роботи на демонтаж трамвайної колії на вулиці Шевченка та зайве сплатили 2,3 мільйона гривень підряднику. Також в підприємстві встановили порушення, що привели до втрат на суму майже 8 мільйонів гривень.

Щодо перевірок закупівель в системі "Prozorro" за результатами моніторингу аудитори встановили порушення на 1,5 млрд гривень. Одна з таких перевірок стосувалася закупівлі, де замовником було Управління капітального будівництва ЗОДА на реконструкцію плавального басейну в комунальному підприємстві "Школа вищої спортивної майстерності" виявили завищення вартості робіт на 29 млн гривень.

Як раніше писав 061, Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС у найближчі два тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#аудит #перевірка #порушення #Геннадій Ващенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...