• Головна
  • Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС у найближчі два тижні
10:50, 26 січня

Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС у найближчі два тижні

Очільник МАГАТЕ анонсував візит на Запорізьку АЕС, а також розповів про ситуацію на атомній станції під час доповіді на Радбезі ООН

Про це повідомили у МАГАТЕ, передає 061. 

25 січня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гросі виступив на закритому засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Згідно опублікованого тексту доповіді, Гросі планує візит на Запорізьку АЕС у найближчі два тижні під час ротації членів місії МАГАТЕ на атомній станції. 

Гендиректор МАГАТЕ зазначив, що ситуація з безпекою на Запорізькій АЕС залишається вкрай крихкою. Попри те, що з середини 2022 року шість реакторів АЕС перебувають у стані зупинки, небезпека ядерної аварії залишається. 

Запорізька АЕС працює зі значно скороченим персоналом, який перебуває під психологічним тиском. Зменшення кваліфікованого персоналу вплинуло на обслуговування обладнання атомної станції, яке має важливе значення для підтримки безпеки. 

Атомна станція вісім разів втрачала зовнішнє живлення електроенергією. Наразі діє дві лінії резервного живлення АЕС. 

“Трапляються випадки, коли команда не мала своєчасного доступу до деяких ділянок станції. Командам МАГАТЕ потрібен доступ для того, щоб мати змогу ефективно оцінювати ситуацію щодо ядерної безпеки та безпеки на ЗАЕС та аналізувати нові події”, - зазначається у доповіді.

Гросі закликав Радбез ООН продовжувати підтримку принципів ядерної безпеки та ролі МАГАТЕ у моніторингу ситуації з ядерною безпекою. 

Раніше 061 повідомляв, що окупанти замінували периметр Запорізької АЕС.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МАГАТЕ #ООН #доповідь #ЗАЕС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...