• Головна
  • Запорізький виш потрапив до топ-30 найкращих університетів України
09:48, 24 січня

Запорізький виш потрапив до топ-30 найкращих університетів України

Запорізький виш потрапив до топ-30 найкращих університетів України

Вищий навчальний заклад «Запорізький національний університет» зайняв 29 позицію у консолідованому рейтингу вишів України за результатами 2023 року. Порівняно з аналогічним рейтингом минулого року університет покращив показники на 18 позицій.

Про це повідомляє 061 з посиланням на рейтинг, опублікований на освітьому портал "Освіта.ua". 

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця освітніх закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт». 

Національний університет «Запорізька політехніка» в цьому рейтингу посів 47 позицію, а Запорізький державний медико-фармацевтичний університет – 58 місце.

Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій зайняв 191 місце, а Класичиний приватний університет посів 218 місце.

Щодо вишів регіону, то в рейтингу також є Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (114 місце), Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (118 місце) та Бердянський державний педагогічний університет (157 місце) та Бердянський університет менеджменту і бізнесу (228-230)

Результати рейтингу формувалися за показниками середнього бала національного мультипредметного тесту абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання; цитованості наукових статей, опублікованих навчальними закладами чи фахівцями, а також використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних і міжнародних організацій і установ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі депутати заклали фінансування в 123 мільйона гривень на ПТУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#освіта #ЗНУ #Політехніка #ЗДМУ #рейтинг #освіта #середній бал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...