• Головна
  • У Запоріжжі суд присудив 13 років позбавлення волі для поліцейського, який вказував окупантам на будинки військових та правоохоронців
16:44, 21 січня

У Запоріжжі суд присудив 13 років позбавлення волі для поліцейського, який вказував окупантам на будинки військових та правоохоронців

У Запоріжжі суд присудив 13 років позбавлення волі для поліцейського, який вказував окупантам на будинки військових та правоохоронців

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя оголосив вирок у справі про колабораційну діяльність для поліцейського з  міста Кам`янка-Дніпровська Василівського району. Чоловік, працював в окупаційній поліції та вказував військовослужбовцям країни-агресора на будинки, в яких проживали чи проживають працівники поліції та учасники АТО.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, до повномасштабного вторгнення обвинувачений працював інспектором чергової частини Василівського районного управління поліції. Всього він мав майже 18 років стажу в органах поліції. Разом зі своїми колегами він отримав наказ евакуюватися до міста Запоріжжя, проте не зробив цього. З травня 2022 року він вступив на службу до «народної міліції» та отримав там посаду «оперативного чергового чергової частини».

На займаній посаді разом із представниками збройних формувань РФ він брав участь добових чергуваннях, обліку правопорушень та ведення відповідної документації, а також вчиняв протиправні дії в інтересах окупаційної влади, пов`язані з охороною прав, правопорядку, що здійснюються від імені та за стандартами держави-агресора на тимчасово окупованій території Василівського району.

Свідки, в суді повідомили про те, що цю посаду він обійняв добровільно, маючи можливість виїхати. Натомість він вказував російським солдатам на будинки, в яких проживали чи проживають працівники поліції та учасники АТО.В листуванні зі своїми колишніми колегами він повідомляв про те, що всі хто виїхав – «зомбовані» і ЗСУ вони не чекають.

Слідчі відкрили проти нього провадження за колабораційну діяльність в рамках спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений продовжує залишатися на окупованій території.

Суд розглянув письмові докази (зокрема, груповий чат в телеграмі з представниками незаконного правоохоронного огляду) та свідчення свідків та визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності. Йому присудили 13 років позбавлення волі зі знаттям спеціального звання "капітан поліції".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мешканець Запоріжжя, який вступив до ворожого збройного підрозділу, отримав строк

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупаця #народна міліція #поліцейський #суд #обвинувальний акт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...