• Головна
  • На ТОТ Запорізької області загарбники склали список лояльних церков
18:49, 2 січня

На ТОТ Запорізької області загарбники склали список лояльних церков

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують утиски нелояльних конфесій. На ТОТ Запорізької області окупаційна адміністрація склала список церков, яким дозволено проводити різдвяну службу за старим календарем – 6-7 січня. Усі інші нелояльні церкви фактично отримали заборону на службу.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

- Росіяни утискають представників всіх конфесій крім підконтрольної кремлю церкви московського патріархату. Для посилення контролю на ТОТ прибувають російські священники, - зазначили в ЦНС.

Нагадаємо, в 2023 році Україна перейшла на новий календар, за яким Різдво віряни відзначили 25 грудня, а не 7 січня. За новим календарем Покрова буде 1 жовтня, Водохреще — 6 січня, а Миколая — 6 грудня.

На окупованій території церковні свята відзначатимуть за старим календарем разом з росією. Не перейшли на новий календар і в церквах московського патріархату, що знаходяться на території України. 

Як раніше писав 061, владика Фотій у своїй різдвяній промові згадав про людей в окупації, корупціонерів та церковників-зрадників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#церква #календар #окупація #різдво #служба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...