• Головна
  • Владика Фотій у своїй різдвяній промові згадав про людей в окупації, корупціонерів та церковників-зрадників
17:44, 24 грудня 2023 р.

Владика Фотій у своїй різдвяній промові згадав про людей в окупації, корупціонерів та церковників-зрадників

Владика Фотій у своїй різдвяній промові згадав про людей в окупації, корупціонерів та церковників-зрадників

Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій підготував різдвяне послання і звернувся до населення, де висловив свою підтримку людям, що знаходяться на окупованій території Запорізької області. Також він не оминув в промові церковників, які підтримують ворога та державних діячів, яких поглинула корупція.

Про це зазначив єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій на офіційній сторінці єпархії ПЦУ, передає 061.

“Ми прожили ще один рік, коли на теренах нашої держави продовжуються воєнні дії, а частина територій окупована. Ще один рік випробовувань. У кожного з нас є одна мрія, щоб були звільнені наші території, ворог був переможений та настав мир в Україні. Хочу особливо звернутись до наших братів і сестер, які зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Ми пам’ятаємо про вас, постійно в молитвах просячи у Бога, щоб дав вам сили та наснаги пережити страшні часи в окупації. Ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб допомогти нашим військовослужбовцям звільнити якнайшвидше захоплені землі нашої держави. Не впадайте у відчай, бо людина, яка втратила надію, вже переможена”, - сказав Фотій.

Архієрей зазначив, що до внутрішніх ворогів належать державні діячі, які поглинуті корупцією та неправдиво наживаються на стражданнях народу та дискредитують Україну в очах всього світу. 

Окремо він згадав православних ієрархів, що залишились у єдності з московським патріархом, продовжуючи називати себе “українською церквою”.

“Сьогодні ієрархи цієї церкви заявляють, що вони нібито відокремились від московського патріархату, але ніякого засудження священнослужителів-колаборантів з боку керівництва не було. Така мовчазна згода означає, що церковні ієрархи підтримують такі дії колаборантів. Один з таких випадків стався нещодавно у нас в Запорізькій області, де дружина священика передавала дані про наших військовослужбовців російським спецслужбам. Реакції митрополита Луки, що в Запоріжжі, не було ніякої, як і щодо інших зрадників у рясах по Запорізькій області. Тому нам так необхідна правда, що це не українська православна церква, а російська православна церква в Україні”, - наостанок прокоментував Фотій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти завезли пропагандистську літературу до захоплених церков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#церква #ПЦУ #різдвяна промова #московська церква #Фотій
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...