• Головна
  • В 118-й ОМБр показали як виглядає звільнене Роботине, - ФОТО, ВІДЕО
12:05, 2 січня

В 118-й ОМБр показали як виглядає звільнене Роботине, - ФОТО, ВІДЕО

Село Роботине Запорізької області, яке влітку 2023 року Сили оборони України звільнили з окупації російських військ, повністю зруйноване.

Фото та відео зі звільненого населеного пункту опублікували на сторінці 118-ї окремої механізованої бригади в Фейсбуці.

Єдиним мешканцями села є декілька курей.

- Зруйноване Роботине, але життя триває. Залишилися єдині місцеві жителі – загалом 5 курочок, що отут в будиночку живуть. А сюди в сусідній двір вони приходять несуться на вулиці поки було тепло, - йдеться у коментарі на відео.

Ворог не полишає спроб повернути втрачені території. За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби Сили оборони відбили 3 атаки противника неподалік Роботиного Запорізької області.

Як раніше писав 061, інформацію про звільнення Роботиного в Мінобороні офіційно підтвердили 28 серпня 2023 року. 23 серпня, у День Державного прапору України, синьо-жовтий стяг з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на будівлі зруйнованої школи підняли воїни 47-ї окремої механізованої бригади. Роботине до повномасштабного вторгнення нараховувало близько 500 мешканців, на час звільнення там залишалось 6 людей, яких евакуювали.

«Жодної цілої будівлі. Вони зараз закидають його КАБами, ФАБами. Всім чим можуть дістають, стирають його з лиця землі. Вони дуже щільний вогонь ведуть», - розказали журналістам 061 воїни, що брали участь у звільненні Роботиного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Роботине #руйнування #звільнення #деокупація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...