• Головна
  • «Було відчуття свободи»: бійці 47-ї бригади розповіли подробиці операції підняття прапору України в звільненому с.Роботине, - ВІДЕО
09:58, 28 серпня 2023 р.

«Було відчуття свободи»: бійці 47-ї бригади розповіли подробиці операції підняття прапору України в звільненому с.Роботине, - ВІДЕО

«Було відчуття свободи»: бійці 47-ї бригади розповіли подробиці операції підняття прапору України в звільненому с.Роботине, - ВІДЕО

23 серпня у День Державного прапору України синьо-жовтий стяг з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного замайорів над будівлею зруйнованої школи в звільненому с.Роботине Пологівського району. Прапор підняли воїни 47-ї окремої механізованої бригади.

На сторінці бригади опублікували відео, в якому бійці поділились подробицями операції підняття державного прапора в Роботиному.

Військовослужбовці ретельно готувались до цієї події, добре все спланували.

- Ця задача виглядала для нас як щось особливе, тому ми дуже хвилювались, дуже готувались і всі працювали на максимум концентрації, максимум уваги, максимум адреналіну. Це прям був особливий день. З нічниками, з теплаками, розвідка крута, підготовка, слухали чи нема дронів, дуже уважно слухали куди працює арта, чекали на слушний момент, - згадує боєць з позивним Аркуш.

Його побратим, Тренер, розповів, що спочатку вдалось встановити прапор на першому поверсі школи, а вже вдень – на даху будівлі.

- Ми підійшли непомітно. Непомітно ні для арти, ні для кацапів, які були на СПшках (спостережні пункти – ред.). Зайшли в будівлю, зачистили її, але через те, що було достатньо темно і прилади нічного бачення не дозволяють якісно промоніторити всю будівлю, ми не були впевнені, що не наткнемось на якісь розтяжки, тому що напрям, ви знаєте, дуже замінований в них. Тому ми не стали ризикувати життям та здоров’ям особового складу, тому його (прапор, - ред.) закріпили на першому поверсі, на парадному вході. Коли настав день, в нас було більше змоги для того, щоб більш краще зорієнтуватись на місцевості, перевірити. Ми переконались, що будівля достатньо міцна для того, щоб вийти на дах і вже було прийнято рішення, щоб прикріпити його повище, щоб він майорів на даху, щоб його було дійсно видно. Ми очікували, що кацапів це досить роздражнить і так і сталося, - каже Тренер.

24 серпня ворог обстрілював українських військовослужбовців з усього наявного на цій ділянці фронту озброєння. Але підняття прапора бійці називають історичною подією, яка дуже мотивувала на подальші успіхи і звільнення всіх населених пунктів, які окупував ворог.

- Коли вішав прапор було відчуття свободи, дуже було гарно на душі, щастя таке, - поділився Рам.

Як раніше писав 061, про звільнення від російських окупантів с.Роботине на Мелітопольському напрямку в Міноборони повідомили 22 серпня. Бійці 47-ї бригади провели евакуацію цивільного населення з села.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прапор #Роботине #47 бригада #звільнення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З перших днів повномасштабної війни, яку 24 лютого 2022 року росія розпочала проти України, на захист батьківщини стали, як досвідчені військові, так і ті, хто ніколи не тримав в руках зброю. Цей спецпроект про військових, які боронять Запорізьку область. Тут ми розповідаємо про те, хто вони та звідки.
Оголошення
live comments feed...