• Головна
  • У Запоріжжі суд засудив до 8 років в’язниці окупаційного поліцейського
16:37, 24 грудня 2023 р.

У Запоріжжі суд засудив до 8 років в’язниці окупаційного поліцейського

У Запоріжжі суд засудив до 8 років в’язниці окупаційного поліцейського

Комунарський районний суд Запоріжжя виніс вирок для поліцейського патрульно-постової служби в Мелітопольському РОВД, що добровільно перейшов на службу до окупаційної влади.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, чоловік на окупованій території здійснював в межах своїх службових повноважень патрулювання території громади у форменому одязі з іншими співробітниками незаконного правоохоронного органу та представниками збройних формувань РФ до моменту звільнення з незаконного правоохоронного органу «Мелитопольского РУВД Главного управления МВД в Запорожской области» у липні минулого року.

В суді екс поліцейський розказав, що в Мелітополь переїхав разом з матір’ю в березні 2022 року після тривалих обстрілів Маріуполя. Саме на прохання матері він написав заяву про вступ на службу патрульної поліції окупованої влади. На той час в новостворену поліцію приймали всіх охочих. Йому видали газовий балончик, в кінці червня він отримав пістолет, однак він не вмів ним користуватися. Форму йому не видавали. Він в протиправних діях до громадян участі не приймав, але знав, що інші поліцейські застосовували фізичну до громадян, яких затримували. З начальством спілкувався через телеграм месенджер. Зарплату отримав в кінці червня перед звільненням в сумі 120 тисяч рублів. Після отримання зарплати написав заяву на звільнення за власним бажанням. Приблизно десь в вересні місяці виїхав на підконтрольну території України.

У Запоріжжі проти нього правоохоронці відкрили кримінальне провадження за колабораційну діяльність. В суді з’ясувалось. що чоловік він не виконував розшуково-оперативних дій.  не вчиняв затримання осіб та не проводив прямих заходів направлених на боротьбу проти української влади. Він не був також помічений у будь-яких діях направлених на катування українців, або у здачі ворогу свідомих українців, які за своїм духом були патріотами України і всіляко допомагали поверненню української влади у місто.

В теперішній час за повідомленням прокуратури він співпрацює з досудовим розслідування на викриття інших зрадників та колаборантів.

Розглянувши всі матеріали справи, колишнього правоохоронця визнали винуватим у колабораційній діяльності та присудили йому 8 років позбавлення волі з позбавленням права працювати у правоохоронних органах та державних органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський ввів санкції проти бердянського підприємця-зрадника та його бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд. колаборант #зрадник #патрульно-постава служба #свідки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...