• Головна
  • Зеленський ввів санкції проти бердянського підприємця-зрадника та його бізнесу
14:18, 24 грудня 2023 р.

Зеленський ввів санкції проти бердянського підприємця-зрадника та його бізнесу

Зеленський ввів санкції проти бердянського підприємця-зрадника та його бізнесу

Президент України Володимир Зеленський своїм указом "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 грудня 2023 року.  Санкції стосуються російських бізнесів та їхніх власників, а також підприємців з тимчасово окупованих території України.

Про це повідомляється на офіційному сайті ОП, передає 061

В санкційному переліку -  8 осіб та 15 компаній. В цьому переліку є екс-депутат та підприємець з окупованого Бердянська Володимир Войніков, який підозрюється у взаємодії з агресором. Також до списку потрапила його дружина Юлія Войнікова та мати Валентина Войникова. Остання – громадянка Росії. У цьому ж санкційному переліку – Олексій Д’ячков, директор низки підприємств, заснованих Войниковими.

Також санкції введені проти підприємств зареєстрованих у тимчасово окупованому Бердянську за російським законодавством, що належить сім’ї Войнікова. Серед них: приватне підприємство "Войніков і Ко", приватне підприємство "Сонячний Берег Бердянська", фермерське господарство "Юрченко", фермерське господарство "Людмила", ТОВ "Азовський Тваринницький комплекс", ТОВ "Сади Бердянська", ТОВ "Ерідан".

Введені санкції передбачають блокування активів – тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, тощо.

Нагадаємо, 25 серпня цього року СБУ викрила бізнесмена Володимира Войнікова, який вивозив українське зерно з тимчасово окупованого Бердянська до РФ. За наявними даними, зібрані урожаї агропродукції, насамперед пшениці, «експортувалися» до країни-агресора через Бердянський порт. Під час обшуків за місцем проживання та в офісі власника агрохолдингу у Києві виявлено готівку, а також документи, печатки та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#санкції #Войніков #бізнес #зрадник #Бердянськ #фермерське господарство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...