• Головна
  • У Запоріжжі муніципальному телеканалу надали 13 мільйонів гривень на півроку роботи
09:33, 23 грудня 2023 р.

У Запоріжжі муніципальному телеканалу надали 13 мільйонів гривень на півроку роботи

У Запоріжжі муніципальному телеканалу надали 13 мільйонів гривень на півроку роботи

На сесії Запорізької міськради депутати погодили фінансування для КП «Муніципальна телевізійна мережа» на перше півріччя в розмірі 13 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання двадцять другої сесії Запорізької міської ради, передає 061.

Першочергове менеджмент телеканалу просив надати їм спочатку 34 мільйона гривень, потім ця цифра зменшилася до 27 мільйонів гривень. На ці кошти журналісти згідно з зобов’язань мають створити 382 телевізійні програми, які висвітлюють результати роботи міськради та її органів; 402 новини, 124 трансляції прямих ефірів сесій міської ради, футбольних матчів, святкових заходів, що відбуваються в місті; 61 запис важливих подій та заходів, їх обробка та показ на телеканалі; 3291 трансляцію телепередач в ефірі телеканалу та на інтернет-платформах.

У депутатах були запитання щодо фінансування та розвитку телеканалу. Голова бюджетної комісії Олександр Кияниця повідомив, що менеджмент телеканалу не зміг відповісти на жодне питання і було вирішено надати їм фінансування лише на першу половину 2024 року на половину з запитуваної суми в 13 мільйонів гривень, а потім керівниця телеканалу має надати звіт, згідно з яким і будуть прийматися подальші рішення.

«Інші керівники підприємств пройшли всі кола пекла, а інші просто…хворіють. Має ж бути якась повага до депутатів міської ради», - прокоментував депутат Сергій Ільченко, коментуючи відсутність директорки телеканалу Ірини Полієктової спочатку на звітах керівників КП, а пізніше і на сесії міськради.

На захист муніципальників встала депутатка Інна Пенчук, що зазначена авторкою та ведучою дитячої програми на цьому телеканалі. За її версією, якщо припинити фінансування цього телеканалу з бюджету, то буде втрачений єдиний регіональний телеканал. Наталя Власова сказала, що пенсіонерам нічого тоді буде дивитися. При цьому представники громадськості під час громадських слухань пропонували залишити на цей телеканал 0 гривень.

«Я побачив вкрай непрофесійну доповідь керівника. Мені досі незрозуміло, чому в 2022 році фінансування каналу складало 20 мільйонів гривень, а на 2024 році ця сума склала 27 мільйонів гривень. Чим зумовлене це збільшено ніхто доповісти не може, жодного документу ми не бачили», - прокоментував депутат Олег Коломоєць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#телеканал #оплата праці #комунальне підприємство #звітність
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...