• Головна
  • Запорізький колаборант Володимир Рогов повідомив, що в Україні дітей на уроках історії вчать, що комуністи напали на нацистів
12:30, 29 листопада 2023 р.

Запорізький колаборант Володимир Рогов повідомив, що в Україні дітей на уроках історії вчать, що комуністи напали на нацистів

Запорізький колаборант Володимир Рогов повідомив, що в Україні дітей на уроках історії вчать, що комуністи напали на нацистів

Представники окупаційної влади продовжують брехати та маніпулюють історією, жаліючись на те, що українська влада зруйнувала улюблений міф про «Велику Вітчизняну війну», як основу ідеологічного конструкту рф та «неправильно» подає історичні події, чим породила створення «Азову» та «Правого Сектору».

Так, Володимир Рогов в своєму однойменному телеграм-каналі опублікував допис з шматком відео з проєкту телеканалу "Росія сьогодні" під назвою «Освобождение». Під час свого виступу колаборант, що іменує себе очільником громадського руху «Мы вместе с Россией» і головою комісії з питань суверенітету, патріотичних проектів та підтримки ветеранів громадської палати РФ заявив про необхідність «реабілітації мозкової діяльності», яка була порушена в українського народу внаслідок правління «київського режиму».

«В прошлые времена с 2010 по 2014 год я был советником министра образования [Украины] на общественных началах, чтобы остановить тот процесс дебилизации, который был на Украине. Этот проект «Освобождение» - не просто память о событиях, которые произошли 80 лет назад. Это без преувеличения один из важных процессов реабилитации мозговой деятельности людей, живущих на моей малой родине. Я сам из города Запорожье и видел, как это всё происходило. Для понимания - «Великая Отечественная Война» сначала была переименована во «Вторую Мировую», как бы так еще более-менее, как составная часть. Затем «Вторая Мировая Война» была превращена в «советско-немецкую», а «советско-немецкая» в «комунно-нацистскую». Основной причиной комунно-нацистской войны стало то, что страшные коммунисты напали на неплохих нацистов. Это то, что рассказывалось детям, школьникам, студентам. Из них и появилась первые боевики, запрещенных в России организаций типа «Азова», «Правого сектора» и так далее», - впевнено заявив Рогов.

Це – звичайнісінька маніпуляція. У 2015 році Верховна Рада ухвалила пакет законів з декомунізації. Один із них увічнював перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та уперше запроваджував на законодавчому рівні термін «Друга світова війна 1939-1945 років» замість існуючого до того часу радянського пропагандистського терміну «Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років». В сучасній історії України використовують термін «німецько-радянська війна» при описі військових дій між Німеччиною та Радянським Союзом, як складової Другої світової війни.

Український інститут національної пам’яті України зазначає, що протягом десятиріч радянська та російська пропаганда створювали гранд-наратив «Великої Вітчизняної війни», на якому тримався весь ідеологічний конструкт московського режиму. Під Великою Вітчизняною мається на увазі війна радянського народу проти німецько-фашистських загарбників, навіть не проти Японії. Термін Друга світова війна охоплює всі події, в яких брали участь всі країни. Найголовніше, що Друга світова почалася 1 вересня 1939 року з пакту Молотова — Ріббентропа, фактично Сталіна та Гітлера, яким було поділено Польщу. Закінчилась вона восени 1945 року капітуляцією Японії.

При всьому цьому офіційна державна пропаганда РФ активно вибудовує образ спадковості між радянським солдатом та російським військовим. Зокрема й тому російські пропагандисти активно використовують фейкову інформацію для дискредитації української влади як «фашистської», як наприклад у цьому випадку з тезисом про неіснуючий напад на «непоганих нацистів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що медіа окупантів розповсюджують фейки про арешти у Запоріжжі за прослуховування російського шансону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейки #маніпуляція #історія #Друга Світова війна #брехня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...