• Головна
  • 7 популярних сортів ірландського пива
Новини компаній
12:02, 29 листопада 2023 р.

7 популярних сортів ірландського пива

Новини компаній

Свою любов до пива ірландці наочно демонструють усьому світу. Їхні паби можна порівняти з культурними закладами, обов'язковими до відвідування туристами. З того часу, як в Ірландії навчилися варити пиво, напій був популярний серед усіх верств населення. Навіть ченці в піст не відмовлялися від келиха пінного, називаючи його рідким хлібом. Для неспроможних селян напій взагалі був порятунком. У зимові місяці заробітки суттєво знижувалися, тому доводилося заощаджувати навіть на харчуванні, і пиво допомагало заповнити дефіцит вітамінів та поживних речовин. І сьогодні ірландське пиво вважається одним із найкращих у світі. Познайомимося із сортами, які обов'язково варто скуштувати всім цінителям цього напою.Image

Guinness Draught

Цей сорт є одним із символів Дня святого Патріка, тому безпосередньо асоціюється з Ірландією та б'є рекорди популярності у всьому світі. Має приємний аромат, з вираженими нотами шоколаду, за яким слідують смажений ячмінь та фрукти. Смак теж зможе порадувати - спочатку чути шоколад, потім відчуваються кавові ноти та кислинка солоду. Однозначно радимо дозволити собі невелику вечірню подорож до Ірландії: для цього достатньо купити Guinness на Маудау.

Murphy's Irish Stout

Ще один класичний сухий стаут з вираженими карамельними, шоколадними та солодовими смаком та ароматом. Напій легкий та освіжаючий, чудово втамовує спрагу і не потребує закусок.

Smithwick's Irish Red Ale

Цей сорт гарантовано сподобається любителям червоного елю. Панує смак хміль, за яким м'яко відкриваються тонкі нотки фруктів, солоду і ячменю.

O'Hara's Curim Gold

Пиво, яке, напевно, сподобається навіть тим, хто не вважає себе любителем цього напою. У золотому пшеничному еле дуже вдало поєднуються смаки ніжного банана, стиглих слив та хмелю. Відмінно вгамовує спрагу і дарує заряд енергії.

O'Hara's Irish Stout

Ще один класичний ірландський стаут із вираженими нотами кави з молоком, карамелі та гіркого шоколаду. Професійні дегустатори часто пропонують O'Hara's Irish Stout людям, які хочуть відкрити оригінальне пиво з Ірландії.

Beamish Irish Stout

Пивоварня, що випускає цей сорт, була заснована ще 1972 року. З моменту початку діяльності до сьогоднішнього дня для зброджування сусла використовуються оригінальні дріжджі Beamish. За смаком напій має схожість із класичним англійським портером. Щоб насолодитися найкращим пивом від іменитих світових пивоварень, достатньо зробити замовлення в маркеті алкогольних штук MAUDAU .

Oyster Stout The Porterhouse Brewing Co

Знамените дублінське пиво з цікавим та незвичайним поєднанням смаків хмелю, ячменю та устриць. А все тому, що молюски є частиною рецептури і обов'язково додаються до сусла в момент бродіння. Звичайно ж, найкращою закускою до такого напою стане плато з улюблених морепродуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...