• Головна
  • На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок
10:34, 21 листопада 2023 р.

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок

Представники окупаційної влади, аби вчергове дискредитувати Україну вигадали історію про закупівлю в системі «Prozorro» чоловічих вишиванок на 153 тисячі гривень. Ми перевірили, чи правдивою є ця закупівля.

Так, в телеграм-каналі представників окупаційної влади «Запорожский Вестник» 16 листопада з’явився допис, щодо закупівлі вишиванок у Бершадському районі на Вінниччині.

«В Бершадском районе чиновникам срочно понадобились вышиванки в огромном количестве. Неизвестно, есть ли под них столько мужчин, учитывая тотальную могилизацию, но местные власти решили потратить на этот продукт национализма сразу 150 000 грн. Пока в разных областях Украины проходят митинги из-за нецелевого расходования бюджетных средств (вместо расходов на армию), чиновники продолжают «нагреваться» на бюджете. Понимают, что этой вакханалии осталось недолго, пытаются надышаться перед смертью», - зазначається в дописі.

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок, фото-1

На підтвердження цього пропагандисти виклали скріншот закупівлі з системи «Prozorro», де можна побачити окрім предмету, суми та дати закупівлю, її електронний номер. Саме за цим електронним номером - UA-2023-09-26-009522-a, ми вирішили перевірити специфікацію закупівлі в електронній системі і побачили, що за цим номером відділ освіти та спорту Бершадської міської ради насправді закуповував… кабель для підключення побутової техніки загальною вартістю всього в 375 гривень! Номер контактної особи, дата оголошення про закупівлю та все інше абсолютно ідентично.

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок, фото-2

Отже російські пропагандисти просто прифотошопили вишиванки і необхідну суму, щоб зманіпулювати громадською думкою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі окупаційні телеграм-канали розповсюджують фейк про продаж дітей благодійним фондом Зеленської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейки #маніпуляції #тендер #закупівля #вишиванки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...