• Головна
  • Підрозділ Сухопутних військ, який виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку, готується до штурму, - ФОТОРЕПОРТАЖ
19:57, 2 листопада 2023 р.

Підрозділ Сухопутних військ, який виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку, готується до штурму, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Підрозділ Сухопутних військ, який виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку, готується до штурму, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Попри багнюку та дощову погоду підрозділ Сухопутних військ ЗСУ, який виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку, відпрацьовує на полігоні штурмові дії. Мовою військових це звучить так: "відпрацювання тактично-вогневої підготовки".

Що відбувалось на полігоні і що там робив "Діджей" та "Джоконда" - далі в репортажі 061.

"Прохідність техніки, прохідність піхоти під час дощової погоди ускладнюється. Заходи бойової підготовки є важливими, бо вони дають практичні навички та вміння військовослужбовцям, злагодження підрозділів, які є обов'язковими на полі бою. Це основа, без якої не може бути результату", - говорить командир підрозділу на позивний "Майк".

Підрозділ Сухопутних військ, який виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку, готується до штурму, - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-1

Тим часом на полігоні хлопці на БМП демонструють навички екстремального водіння, влучної стрільби та залагодження дій підрозділів.

Ветеран АТО (2014-2015 рр) та клубний "діджей" з Ірпеня нині тримає в руках зброю та гамселить загарбників на Запорізькому напрямку. На початку повномасштабної війни він бачив ворожі БМП у себе вдома. В буквальному значенні.

"Ворожа техніка була біля двору. У той час, я як раз виходив з Ірпеня. В голові було лише одне: вижити. Коли ми виїжджали (колони цивільних авто), вони розстріляли машину з цивільними людьми з того району, де я живу. Розстріляли з БМП. Я бачив це, я їхав в машині, по мені стріляли", - говорить 31-річний військовий.

Після того, як він змушений був виїхати з рідного міста, повернувся до лав ЗСУ. Грати музику часу не має, але іноді слухає її в навушниках. Каже, це його підбадьорює.

Боєць додає, що противника в жодному разі не можна недооцінювати.

"Вони так само вчаться, так само як і ми. З кожним боєм. У них є свої переваги, але у них немає переваги в мотивації, а у нас вона є", - говорить "Діджей".

Ще один ветеран АТО/ООС на позивний "Джоконда" зізнається, що під час реальних штурмів головне - зберегти життя і виконати завдання. До речі, свій позивний він отримав ще в 2015 році, бо вміє креслити оперативно-тактичні карти (наносити на карти оперативну обстановку).

Чоловік згадує, як кілька тижнів тому з побратимами виконували бойові завдання на Донеччині, де штурмували одну із захоплених росіянами посадок.

"Хоча ворог мав перевагу, але завдання ми виконали. У нас не було "двухсотих", ми не втратили людей", - говорить воїн.

Під час штурмових дій, каже він, найважче керувати особовим складом і старатися максимально швидко виконати завдання. Чоловік додає, в такі моменти в голові лише одне: вразити ворога і зробити це як можна точніше та скоріше.

Військові кажуть, що таке бездоріжжя для їхніх БМП не є перешкодою, адже на полі бою за час повномасштабної війни бували ситуації значно гірші.

На питання, а чи не страшно штурмувати, відповідають:

"Така наша робота. Багато хто з хлопців прийшли з початку повномасштабної війни, багато хто був у війську раніше. Всі вмотивовані, мусимо зробити свою роботу і все".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#БПМ #піхота #штурмові дії #Запорізький напрямок #командир #Сухопутні війська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З перших днів повномасштабної війни, яку 24 лютого 2022 року росія розпочала проти України, на захист батьківщини стали, як досвідчені військові, так і ті, хто ніколи не тримав в руках зброю. Цей спецпроект про військових, які боронять Запорізьку область. Тут ми розповідаємо про те, хто вони та звідки.
Оголошення
live comments feed...