• Головна
  • В запорізькій лікарні пацієнтів змушували купувати ліки з недоказовою ефективністю - МОЗ
08:53, 1 листопада 2023 р.

В запорізькій лікарні пацієнтів змушували купувати ліки з недоказовою ефективністю - МОЗ

В запорізькій лікарні пацієнтів змушували купувати ліки з недоказовою ефективністю - МОЗ

Запорізькі лікарні, які уклали контракти з Національною службою здоров’я за Програмою медичних гарантій, проінспектував перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров. Представник МОЗ виявив ряд порушень у медзакладах, зокрема, незадовільний стан палат для пацієнтів та примус купувати ліки з недоказовою ефективністю.

Про це повідомили в МОЗ.

Сергій Дубров зауважив, що лікарні мають раціонально розподіляти кошти від НСЗУ, спрямовуючи значну частину на виплату зарплат медперсоналу, закупівлю ліків та покращення умов перебування пацієнтів.

За словами Сергія Дуброва, є випадки, коли в лікарнях ремонтують кабінети керівників, при цьому у відділенні для пацієнтів не працює душ.

«Вже вкотре ми приїжджаємо до лікарень та бачимо відремонтовані та новенькі адміністративні поверхи та кабінети керівників закладів, у той час, як палати, де знаходяться пацієнти, часто перебувають у незадовільному стані. Кожен керівник лікарні має у першу чергу думати про комфорт пацієнтів, а потім ремонтувати власний кабінет. Коли у відділенні лікарні душ не працює 4 дні, а керівник закладу не вживає жодних заходів щодо забезпечення базових потреб пацієнта, виникає питання щодо адекватності менеджменту такого закладу», – повідомив Сергій Дубров під час візиту до Запорізької обласної клінічної лікарні.

У Запорізькій міській клінічній лікарні №5 пацієнти повідомили чиновнику, що лікарі часто змушують купувати препарати, у яких відсутня доказова база ефективності застосування. Такі ліки не ефективні у лікуванні хвороб. Керівництву лікарні наказали повернути кошти пацієнтам, які купували такі препарати.

Сергій Дубров нагадав, що пакети Програми медичних гарантій покривають необхідну діагностику, лікування в стаціонарі та лікарські засоби для пацієнта. Якщо лікар вимагає у вас кошти – скаржтеся керівнику медзакладу або НСЗУ на «гарячу лінію» 16-77.

Як раніше писав 061, 13 жовтня голова ЗОВА Юрій Малашко звільнив з посади свого заступника Віталія Сиволапа, який відповідав за питання медицини. В запорізьких медзакладах зафіксовані факти вимагання грошей за безоплатні послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #МОЗ #перевірка #пацієнт #ліки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...