• Головна
  • В Запоріжжі оновили Алею Героїв, які загинули у війні з росією, - ФОТО
14:25, 14 жовтня 2023 р.

В Запоріжжі оновили Алею Героїв, які загинули у війні з росією, - ФОТО

В Запоріжжі оновили Алею Героїв, які загинули у війні з росією, - ФОТО

Сьогодні, 14 жовтня, Запоріжжя відзначає День звільнення від нацистських загарбників. Біля будівлі міської ради вшанували пам'ять тих, хто загинув, звільняючи місто в часи Другої світової війни, а також воїнів, які віддали життя у війні з росією.

Про це повідомляє кореспондент 061.

Священники різних релігійних конфесій провели молебен, пам'ять загиблих захисників і захисниць вшанували хвилиною мовчання. Також сьогодні оновили Алею Героїв: до дев’яти портретів воїнів, що загинули у війні з росією, додали ще десять. Тепер біля мерії є пам’ятні призми на честь Романа Кравцова, Олександра Шміка, Євгена Конєва, Героя України Дениса Максишка, Костянтина Оверка, Євгена Хоменка, Анатолія Немчина, Станіслава Дяченка, Валерія Федана, Андрія Харькова.

На пам’ятному заході були присутні родичі загиблих захисників. Серед них Галина Кравцова з сином Ростиславом. Хлопчик прийшов до портрету свого батька Романа Кравцова, який загинув у серпні 2014 року в бойових діях під Іловайськом. Саме сьогодні у Ростика День народження. Він знає свого батька лише по розповідям і фотографіям.

В Запоріжжі оновили Алею Героїв, які загинули у війні з росією, - ФОТО, фото-1

- Сьогодні день народження Ростика, і от перша подія дня, після привітання вдома - це вшанування ним свого тата, якого бачив лиш так, на фото і відео. Якого він знає тільки з розповідей… подяка Богу за життя що було, і за те, що ще буде. Воно таке різне, зіткане зі сльоз і радості, із болю та щастя. Тим більше воно цінне, і тим гостріше вчить нас відчувати миті, хвилини щастя та присмак його лишається на довго. За все слава Богу! – написала Галина на своїй сторінці в Фейсбуці.

Усі запорізькі сімʼї загиблих воїнів, які згодні на встановлення такої призми на честь полеглого члена своєї родини, можуть звертатися до відділу соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей. Контакти відділу: бульвар Вінтера, 14 (2-й поверх), 063 160 48 82 кол-центр).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алея Героїв #Запоріжжя #пам'ять
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...