• Головна
  • В центрі Запоріжжя на честь загиблих захисників встановили Алею Героїв, - ФОТО
ОНОВЛЕНО
10:25, 1 жовтня 2023 р.

В центрі Запоріжжя на честь загиблих захисників встановили Алею Героїв, - ФОТО

ОНОВЛЕНО
В центрі Запоріжжя на честь загиблих захисників встановили Алею Героїв, - ФОТО

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні відзначають День захисників і захисниць. Запоріжжя приєдналось до загальнонаціональної хвилини мовчання, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув у війні. Біля міської ради встановили Алею Героїв присвячену запоріжцям, які віддали своє життя за свободу України.

Про це повідомляє кореспондент 061.

На Алеї Героїв портрети і історії дев’яти жителів Запоріжжя, які загинули, захищаючи Україну: Денис Тарасов, Андрій Аржанов, Дмитро Батрак, Олександр Білий, Роман Горьковой, Дмитро Гребенюк, Ігор Дейнега, Сергій Дрюцький, Максим Літвінов. Наймолодшому з них, Роману Горьковому було всього 20 років. Він був студентом «Запорізької політехніки», мріяв працювати в СБУ. Роман загинув у бойових діях на Херсонському напрямку у складі 73 морського центру ССО.

Алею встановили за підтримки Запорізької міської ради, меценатів та підприємців. В мерії зазначили, що в подальшому Алею Героїв будуть розширювати.

ОНОВЛЕНО 

Усі запорізькі сімʼї загиблих воїнів, які згодні на встановлення такої призми на честь полеглого члена своєї родини, можуть звертатися до Департаменту соцзахисту населення за адресою проспект Маяковського, 3 - повідомили в мерії. 

Наразі отримано згоду на встановлення призм від 120 родин загиблих запорізьких воїнів. 9 призм вже встановлено. Наступного тижня їх кількість буде збільшено до 20. Решта призм - в роботі.

Як раніше писав 061, в Запорізькій ОВА прокоментували нічну атаку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#День захисників #Алея Героїв #пам’ять #хвилина мовчання #міська рада #Запоріжжя
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...