• Головна
  • У росії розпочали судовий розгляд сфабрикованого звинувачення трьох бердянців у тероризмі
10:07, 14 жовтня 2023 р.

У росії розпочали судовий розгляд сфабрикованого звинувачення трьох бердянців у тероризмі

У росії розпочали судовий розгляд сфабрикованого звинувачення трьох бердянців у тероризмі

У Ростові Південний окружний військовий суд розпочав розгляд сфабрикованої справи по звинуваченню трьох бердянців нібито у вбивстві псевдо керівника ДІБДР Олександра Колеснікова та замах на військового коменданта та заступника голови ВДА Павла Іщука окупованого міста.

Про це повідомляє 061.

Перед судом постали троє мешканців Запорізької області: Даміан Омельяненко, Артур Шашенок та Олексій Макаренко. Раніше ми вже писали, що Даміана викрали, утримували, били та катували ФСБшники та під тортурами змусили записати на відео «зізнання» про нібито участь у терористичному акті та незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин. Його мати також змусили брати участь в цьому фарсі, погрожуючи вбивством дітей.

Раніше 061 вже детально розказував історію Даміана, який навчався військовому ліцеї у Запоріжжі, потім вступив до Харківського національного університету Повітряних сил. Навчання він не встиг завершити, оскільки були певні зміни в планах. Даміан пішов на строкову службу і повернувся до Бердянська. На момент повномасштабного вторгнення він був цивільною особою, стояв на обліку в військкоматі. А потім через доноси зрадників потрапив до катівні.

Під час засідання в російському суді встановили особи підсудних, проте розгляд справи відклали через відсутність адвоката одного з хлопців. Засідання перенесли на 2 листопада.

Раніше ми писали про те, що у цій справі підозру в терористичній діяльності отримала ще й мати Даміана Тетяна Омельяненко, лише тому що в матеріалах фігурує в якості «замовника» терористичної діяльності чоловік на ім’я Андрій Пітюкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бердянці #звинувачення #тероризм #обвинувачення #суд #допомога #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...