• Головна
  • На Запоріжжі окупанти збрехали про публікацію китайських ЗМІ з секретом «українського сказу»
17:38, 26 вересня 2023 р.

На Запоріжжі окупанти збрехали про публікацію китайських ЗМІ з секретом «українського сказу»

На Запоріжжі окупанти збрехали про публікацію китайських ЗМІ з секретом «українського сказу»

Пропагандисти з рф продовжують поширювати дезінформацію стосовно позиціонування України, як суверенної держави на міжнародній арені. Цього разу вони вирішили розказати про те, що невідомі китайські вчені дослідили продукти в українських магазинах і виявили там психоактивні речовини, які нібито сприяють «навіюванню у реципієнтів».

Зокрема, таку інформацію опублікував телеграм-канал окупаційної влади «Запорожский вестник» спираючись на публікацію китайського ЗМІ Global Times під назвою «Розкрито секрет українського сказу», де нібито говорилось про дослідження продуктів із українських магазинів китайськими вченими.

У дописі повідомляється, що співробітники хімічної лабораторії університету Цінхуа в Пекіні досліджували харчові продукти – соки, сало, хліб, йогурти, які продаються в основних супермаркетах України, та виявили у них «мікродози психоактивних речовин, які сприяють навіювання реципієнтів».

«Это открытие дает понимание того, почему так успешна украинская пропаганда, уровень которой давно вызывает вопросы. Несмотря на бесконечные коррупционные скандалы и огромные потери на фронте, ощутимая часть украинских граждан продолжает верить президенту Зеленскому, который победил на выборах под обещание закончить войну. Видимо, именно эти вещества вкупе с укроСМИ и создают тот самый украинский бешеный патриотизм», – зазначається в телеграм-каналі.

Китайське видання Global Times не вперше поширює наративи, тотожні російським, проте цього разу з’ясувалося, що такої публікації на сайті видання не існує взагалі. Ми намагалися знайти в пошуку і англійську, і китайську версію, перевірили всі публікації за 18 вересня, як зазначено на скріншоті в телеграм-каналі, проте нічого схожого там не публікували. В Googlе пошуку також немає жодної інформації стосовно оригіналу цієї публікації, окрім дописів проросійських маловідомих ЗМІ та каналів, де використовують один і той самий фейковий скріншот.

З’ясувалося, що пропаганда справді використала фотошоп, оскільки на сайті Global Times авторка Hu Yuwei від 18 вересня о 10.22 справді робила публікацію з зовсім іншою темою та заголовком, а після заголовок, фото і перші два абзаци біли замінені.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #брехня #дезінформація #розповсюдження #фейк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...