• Головна
  • Tullamore Dew – класика із смарагдового острова
Новини компаній
18:59, 18 вересня 2023 р.

Tullamore Dew – класика із смарагдового острова

Новини компаній

Ірландія за кількістю гуральників не дотягує до Шотландії. Натомість успішно конкурує у плані великих брендів із багатовіковою історією. Найтитулованіший – Тюлламор Дью, на рахунку якого безліч премій та нагород. Це яскравий зразок класичного ірландського продукту, що активно просувається на світових ринках.

Відмінні риси

Tullamore Dew – класика із смарагдового острова, фото-1

Легендарний напій названо на честь однойменного містечка у графстві Оффалі. Друга частина назви – це ініціали Деніела Едмунда Вільямса, який зробив вагомий внесок у розвиток справи. Майстер був настільки захоплений ремеслом, що професійне бачення зробило віскі Tullamore Dew чудовим – пікантність, помірна складність, екстравагантність та висока якість. Закладені традиції досі актуальні:

  • виробництво налагоджено у багатому сільськогосподарському регіоні, починаючи з 1829 року;
  • основа – найкращий ячмінь і джерельна вода з місцевих джерел, що вирощується фахівцями;
  • потрійна дистиляція для здобуття першокласного алкоголю;
  • оригінальні куби для перегонки - вищі, ніж звичайні, і звужуються до верху для чистих спиртів;
  • відсутність напористої насиченості бурбона та характерної «димності» скотчу (для просушування сировини не використовується торф).

Дегустаційні особливості

Один з найпопулярніших у світі irish whisky має все необхідне, щоб привертати увагу і підкорювати назавжди. Починаючи з ефектного золотавого-бурштинового кольору, продовжуючи основними характеристиками:

  • Аромат. Від інтенсивного солодового з акцентами обпаленої деревини, червоних ягід та ванілі до фруктового з відтінками стиглих яблук та цитрусів.
  • Смак. Від м'якої класики, фруктів та карамелі до пряного та солодкого. Середній щільності, округлий та маслянистий або повний та вершковий.
  • Післясмак. Тривале, з приємною насолодою або зігріваюче. З медовими півтонами або карамельними, шоколадними, апельсиновими в тандемі з нюансами свіжоспеченого кексу.

Різноманітність продуктової лінійки

Для утримання лідерських позицій амбітний виробник продовжує розвивати основну колекцію та радувати новинками. Найкраще з різнопланового асортименту зібрано в Маудау - маркеті важливих штук, де завжди можна знайти необхідний максимум. Оскільки знаменитий бренд уславлює змішання культур, думок та ідей, у більшості представлені оригінальні купажі. Суміш сортів неперевершена: зерновий надає солодкуватий присмак, солодовий – фруктовий, а перегінний – пряний. Крім купажованого віскі, що створюється для руйнування стереотипів, випускаються ще два типи:

  • Односолодовий. Тільки із складеного зерна. Ідеально збалансований на рівні 41.3% і відрізняється рідкісним смаком завдяки витримці в чотирьох бочках.
  • Малий Batch. Виготовляється невеликими партіями. Плюс такого підходу – використання обмеженої кількості інгредієнтів та ретельний контроль за процесом.

Різні фірмові блонди вважаються ідеальним доповненням кави по-ірландськи та всіляких коктейлів. Single Malt рекомендований у чистому вигляді або з 2-3 кубиками льоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...