• Головна
  • Окупанти брешуть про те, що мешканці Роботиного брали участь у їхніх фейкових виборах
08:53, 13 вересня 2023 р.

Окупанти брешуть про те, що мешканці Роботиного брали участь у їхніх фейкових виборах

На тимчасово окупованій території Запорізької області окупаційна "влада" провела фейкові вибори. Вони тривали кілька днів (з кінця серпня і до 10 вересня) і, за версією загарбників, в них взяли участь навіть мешканці звільненого села Роботине. 

Чому це неправда розбирався проєкт "Перевірено. Запоріжжя".

7 вересня в Телеграмі окупаційного публіку "Запорізький вісник"  з'явитися допис про те, що "перший заступник губернатора Запорізької області Сергій Толмачов разом з членом центральної виборчої комісії Костянтином Мазуревським здійснили робочу поїздку в Токмакський, Пологівський та Чернігівський райони, де перевірили організацію роботи місцевих ТВК, а також процес голосування в рамках виїзної комісії". В дописі зазначеної що для цього залучаються співробітники Росгвардії. 

"У великій кількості проголосували навіть жителі Роботино та Новопрокопівки, де зараз проходять жорстокі бої", - додасться в дописі за 7 вересня. 

За день до цього, 6 вересня, в Телеграмі гауляйтера Євгена Балицького було оприлюднено його інтерв'ю з американським аналітиком Скоттом Ріттером.

В ньому Балицький заявив, що російська армія вийшла з Роботиного і більше його не контролює. 

"Роботине в результаті боїв практично більше не існує. Російська армія тактично залишила цей населений пункт, бо неможливо триматися на голій площині, коли немає можливості вкопатися і створити безпечну для умов бойових дій ділянку. Російська армія відійшла на пагорби і ми сьогодні його (село) не контролюємо", - сказав Балицький.

Більше того, село було звільнено ЗСУ ще напередодні Дня Незалежності України. На момент деокупації в селі знаходилось з десяток місцевих жителів, яких вивезли бійці 47-ої омбр.

У той час, як інформації про те, що представники Росармії евакуювали частину мешканців Роботиного на окуповану територію. Відповідно, люди не могли брати участь у фейкових виборах, адже село було звільнено до їх проведення. 

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Фейк #выборы #роботино
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...