• Головна
  • У Запоріжжі громадськість та ЗОВА обговорили пропозиції щодо умов дозволу на викиди для «Дніпроспецсталі»
09:33, 8 вересня 2023 р.

У Запоріжжі громадськість та ЗОВА обговорили пропозиції щодо умов дозволу на викиди для «Дніпроспецсталі»

У Запоріжжі громадськість та ЗОВА обговорили пропозиції щодо умов дозволу на викиди для «Дніпроспецсталі»

Під головуванням Запорізької обласної адміністрації пройшло перше в Україні  громадське онлайн-обговорення щодо одержання дозволу Міндовкілля на викиди забруднюючих речовин в повітря ПрАТ «Дніпроспецсталь».

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА, передає 061.

Підприємство є одним з десяти найбільших забруднювачів довкілля в обласному центрі. Тож участь громадськості та чітко сформульовані пропозиції щодо обов’язкових умов дозволу мають вагоме значення при ухваленні відповідного рішення Міністерством захисту довкілля.

За словами заступника голови правління ПрАТ “Дніпроспецсталь” Сергія Барабаша, з початком воєнних дій в Україні підприємство не змогло вчасно побудувати та ввести в експлуатацію газоочисне обладнання від електропечей №4, №6 і конвектора. Також він наголосив, що через припинення одночасної роботи печей технологічний процес зазнав змін, і це впливає на доцільність впровадження природоохоронних заходів саме в запланованому вигляді.

Громадськість міста разом із департаментом захисту довкілля напрацювала пропозиції щодо зобов’язань підприємства поетапно знизити викиди, встановити автоматизовані пости моніторингу якості повітря та виконати заплановані раніше природоохоронні заходи, зокрема з озеленення і впорядкування санітарно-захисної зони.

Розбіжності в позиціях залишились щодо строків виконання. Громадськість і посадовці наполягають на найскорішій реалізації заходів впродовж 2 років, підприємство ж просить враховувати ще й воєнний час. 

Нагадаємo, раніше ми писали прo те, щo у Запoріжжі замoвили рoзрoбку прoграми пoетапнoгo зниження викидів забруднюючих речoвин за 1,7 мільйoна гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#забруднення #викиди #підприємство #зниження викидів #повітря #природоохоронні заходи
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...