• Головна
  • Запорізькі правоохоронці підозрюють посадовців «Кінного заводу №86» в зловживанні службовим становищем
14:35, 26 серпня 2023 р.

Запорізькі правоохоронці підозрюють посадовців «Кінного заводу №86» в зловживанні службовим становищем

Запорізькі правоохоронці підозрюють посадовців «Кінного заводу №86» в зловживанні службовим становищем

Запорізькі правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо службових осіб філії «Запорізький кінний завод №86» ДП «Конярство України», які підозрюються в зловживання службовим становищем в інтересах юридичних осіб при обробітку земельних ділянок.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи впродовж 2022-2023 років службові особи філії «Запорізький кінний завод №86» ДП «Конярство України» зловживали своїм становищем в інтересах юридичних осіб, при вирощуванні, збиранні та реалізації врожаю сільськогосподарських культур, завдали шкоду, яка в 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Крім того, згідно матеріалів кримінального провадження в поточному році на земельних ділянках, які перебувають у користуванні філії «Запорізький кінний завод № 86» було вирощено та фактично зібрано врожай озимої пшениці та озимого ячменю. На частині земельних ділянках філією на теперішній час вирощується соняшник.

Слідчі направили запит до філії «Запорізький кінний завод № 86» ДП «Конярство України» щодо надання усіх укладених договорів з суб`єктами господарської діяльності, про виконання сільськогосподарських робіт щодо вирощування, збору та розпорядження сільськогосподарської продукції які були вирощенні на земельних ділянках, що перебувають у користуванні філії Посадовці відмовили їм в цьому аргументуючи це тим, що не бачать обґрунтувань, та правових підстав для задоволення вимог, і необхідності надання зазначеної інформації та копій документів.

«Зазначені обставини можуть свідчити про те, що дійсно службові особи філії «Запорізький кінний завод № 86» ДП «Конярство України» дійсно протягом 2022-2023 років діючи в супереч інтересам служби, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самих себе та інших фізичних та юридичних осіб, чим завдають істотну шкоду охоронюваним державним інтересам, та не мають наміри співпрацювати зі слідством», - зазначається в розиції слідства.

Правоохоронці проведели огляд земельних ділянок, які перебувають у користуванні філії та побачили, що засіяно озимою пшеницею - 708,839 га, соняшником - 3867,7368 га, вівсом - 204,363 га, багаторічними травами - 311,7966 га. Також слідчі зазначили, що є ще ряд ділянок, що потребують огляду та встановлення реальної площі земель, засіяни соняшником. Для цього вони звернулись в суд з проханням надати їм дозвіл на проведення огляду земельних ділянокНовомиколаївської селищної територіальної громади. Суд підтримав це клопотання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у СБУ повідомили подробиці незаконного збирання врожаю у Запорізькій області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#врожай #Запорізький кінний завод #Конярсство України #незаконне користування #земельні ділянки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...