• Головна
  • У Запоріжжі викладачки в вільний час на волонтерських засадах працюють кравчинями, щоб допомогти військовим
12:59, 22 серпня 2023 р.

У Запоріжжі викладачки в вільний час на волонтерських засадах працюють кравчинями, щоб допомогти військовим

У Запоріжжі викладачки в вільний час на волонтерських засадах працюють кравчинями, щоб допомогти військовим

Кравчині волонтерського об'єднання “Смугастий кіт” передали на фронт близько чотирьох тисяч спальників, понад дві тисячі дощовиків, сотні тактичних нош і продовжують підтримувати армію та шиють і одяг для поранених, що лікуються у госпіталях.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької міськради, передає 061.

В житті подруги і колеги, а по волонтерській діяльності - однодумці. На стіні майстринь своєї справи у виробничому цеху щодня зустрічає автограф Валерія Залужного на прапорі як найкраща відзнака за працю. Кожен стібок швачки пропускають через серце, адже у всіх хтось із рідних воює.

«У нас у кожної з нас наші рідні захищають нашу Батьківщину. І ми дуже хочемо бути гідними їх. Допомагати їм всім серцем, все, що робимо, щоб воно допомогло. Ми комусь допомагаємо точно так же і їм хтось допоможе. Тобто, щоб їх оберігали ті дощовички були, як броня», - розповіла кравчиня Оксана Шабанова.

Окрім волонтерської діяльності, в жінок є ще основна робота. Працюють викладачками, тому досить часто доводилося шити у перервах між уроками, які проводили дистанційно. Поки літні канікули, майстрині намагаються оперативно відшивати всі запити від військових. Виготовляють і м’які ноші, але сподіваються, що вони не знадобляться.

«І ноші робимо. Завжди кажемо хай ноші ті не згодяться, а якщо пригодяться, то тільки для того, щоб зберегти життя», - додала Оксана Шабанова.

Зараз кравчині відшивають замовлення вже на осінь - дощовики - котрі замовили військові. Одна з найголовніших вимог, аби вони були водо- та вітронепроникні. Співзасновниця волонтерського об’єднання Поліна Фролова зізнається, за основу таких дощовиків взято туристичний дощовик-пончо.

«В туризмі є дуже класна форма дощовика це таке пончо, яке накидається ще й на рюкзак. Це досить зручно, руки вільні. Ми взяли його за основу. Плюс ми трошки доробили. Я ж кажу це вже четверта ітерація. Ми перейшли із зашитих боків на безпосередньо кнопки, доробили капюшон. Зробили все, щоб ще менше шансів було для протікання. Нам дуже приємно, що дощовик працює з відгуків не лише, як сам дощовик, але як повноцінний захист від вітру, інколи додатковий прошарок під час холоду. Тому дощовики вони працюють повністю цілий рік, - зазначила співзасновниця волонтерського об'єднання “Смугастий кіт” Поліна Фролова.

Згодом вироби передадуть військовим частинам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що неподалік Запоріжжя волонтери організували безкоштовний табір для дітей

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#волонтери #фахівчині #майстрині #кравчині #Сиугастий кіт #спальники #дощовики #шоші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...