• Головна
  • У Запоріжжі суд звільнив посадовця цивільного захисту від відповідальності через закінчення строків для стягнень
10:12, 21 серпня 2023 р.

У Запоріжжі суд звільнив посадовця цивільного захисту від відповідальності через закінчення строків для стягнень

У Запоріжжі суд звільнив посадовця цивільного захисту від відповідальності через закінчення строків для стягнень

Жовтневий районний суд звільнив від адміністративного правопорушення за порушення бюджетного законодавства екс-начальника управління цивільного захисту Запорізької міськради.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення під час проведення перевірки закупівлі програмно-технічного комплексу системи оповіщення за 28,4 мільйона гривень допустило порушення, бо проводило цю закупівлю без погодження з Мінцифри

В судовому засіданні екс-начальник управління провину у вчиненому правопорушенні не визнав. Він пояснив, що в аудиторів немає доказів того, що управлінням здійснювались витрати з перевищенням затвердженого кошторису ані в акті перевірки, ані в протоколі. Зазначив, що в протоколі не визначені дата скоєння адміністративного правопорушення та не додано доказів того, що саме до його посадових обов`язків входило проведення закупівлі та саме з його вини було допущено порушення. Просив закрити провадження по справі у зв`язку із відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Розглянувши всі матеріали справи, суд прийшов до висновку, що посадовець вчинив адмінправопорушення, а саме: взяття зобов`язань з перевищенням повноважень, встановленихбюджетним кодексом України.

Проте йому пощастило, бо сплив троьохмісячний строк розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, тому суд закрив провадження по справі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що залишився без посади Валерій Філіпович – начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#посадовець #цивільний захист #провадження #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...