• Головна
  • Через незадовільний стан укриттів звільнено посадовця Запорізької міської ради
18:56, 27 червня 2023 р.

Через незадовільний стан укриттів звільнено посадовця Запорізької міської ради

З 27 липня 2023 року з посади начальника управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради було звільнено Валерія Філіповича.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі ОВА сказав в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Він також зазначив, що в реєстрі є 2375 укриттів (фонд захисних споруд, який було сформовано ще в 2017 році). 

"В 2019-2021 рр була нібито перевірка. На початку війни ми створили комісію, яка почала обстежувати всі так звані укриття і виявилось, що більша частина з них технічно непридатні. Є завдання довести до ладу це питання, попрацювали з інтерактивною картою… Є проблема, що укриття, які знаходяться у власності ОСББ, вони розташовані в під'їздах, де є кодові чи електронні замки і під час повітряної тривоги вони зачинені. Ми працюємо над тим, щоб під час тривоги ці замки були відключені", - сказав він.

Крім того, в місті є 272 протирадіаційних укриття. Вони відповідають певним вимогам, але на інтерактивній мапі поки таке одне укриття, інші будуть додаватися після перевірки. 

За словами голови ОВА Юрія Малашко, в області є 2326 найпростіших укриттів, з них 351 - захисна споруда цивільного захисту. З них 166 (47%) придатні і використовуються цивільним населенням, 104 (30%) використовуються за іншим спеціальним призначенням, 17% технічно непридатні і 6% пошкоджено в бойових діях (в Пологівському районі).

"Захист і безпека людей - головний пріоритет. Посадові особи будуть притягнуті і вже притягнуті до покарань: вже є звільнення в міській раді і будуть звільнення посадових осіб в ОВА", - сказав він. 

Разом з ДСНС ОВА проводить регулярні перевірки. Замість тих укриттів, які не відповідають нормам, доручено знайти альтернативні і ввести її в експлуатацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Укриття
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...