• Головна
  • Запорізька міська рада за вимогою банку збільшує відсоткову ставку за старим кредитом в 200 мільйонів гривень
17:20, 10 серпня 2023 р.

Запорізька міська рада за вимогою банку збільшує відсоткову ставку за старим кредитом в 200 мільйонів гривень

Запорізька міська рада за вимогою банку збільшує відсоткову ставку за старим кредитом в 200 мільйонів гривень

Запорізька міська рада збирається підвищувати граничну межу відсоткової ставки на 4,2% за кредитом, залученим у 2020 році в обсязі 250 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Вікторія Логвиненко повідомила про те, що у зв’язку зі зміною облікової ставки Нацбанку – спочатку 25%, а з минулого місяця – 22%, «Укргазбанк» звернувся з проханням збільшити межу відсоткової ставки з 17,5% до 21,7%.

В банку наполягають на тому, що встановлений відсотковий рівень є нижчим рівня собівартості гривневих ресурсів фінустанови.

«Для банка це дуже погана ставка, вони не можуть її забезпечити та просять збільшити. Ми подали документи до Міністерства фінансів та отримали погодження та наказ, а тепер згідно з цим наказом готуємо проєкт рішення», - прокоментувала Вікторія Логвиненко.

Посадовиця при цьому зазначила, що у кожного з банків своя ситуація. Так, наприклад «Ощадбанк» може собі дозволити залишити ставку на рівні 16%.. Вони прив'язалися до індексу ставок за депозитами фізичних осіб на три місяці та маржа складає 7,35%.

В мерії наголошують, що немає жодного забезпечення та жодних комісій. При цьому все ще залишається два кредити у комунальних підприємств – «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» та «Запоріжелектротранс».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в «Запоріжелектротрансі» розказали подробиці придбання нових тролейбусів та електробусів за кредитні кошти.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кредити #ставки #дефіцит #гроші #забезпечення #маржа #Укргазбанк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...